Mihael Šumaher (Michael Schumacher). Broj 1, sedmostruki šampion niskog četvorotočkaša. Do decembra 2013. godine, kada je pretrpeo strašne povrede nakon pada na skijanju, bio je vozač bolida Formule 1 bez premca. Rođen je 03. januara 199. godine, u malom mestu po imenu Karpen (Kerpen), u saveznoj nemačkoj državi Severna Rajna – Vestfalija, gde je i trenirao karting i tekvondo. Do ovog trenutka, iza sebe ima impozantnu cifru od 91 pobede. Da zaključimo, što se ove kategorije tiče, Mihael je „Simply the best“.

 

princ_albert

Foto: Motorsport.com

Upoznao je svakog predsednika i vođu države u kojoj je vozio trke. Blizak je prijatelj sa princom od Monaka (Monaco), Albertom, kao i sa jednim od prinčeva Saudijske Arabije.

 

voli_fudbal

Foto: f1fanatic.co.uk

Pored brzine i adrenalina, poznat je po tome što voli i druge sportove, kao što je najvažnija sporedna stvar na svetu – fudbal. Jednom prilikom je zaigrao za jedan švajcarski tim iz treće lige, bila je u pitanju utakmica lokalnog karaktera. Budući da je dobar prijatelj sa fudbalskim zvezdama kao što su Ronaldo i Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), često je sa njimaorganizovao utakmice u kojima je i sam igrao, a sav prihod sa utakmica išao je u dobrotvorne svrhe za napuštenu decu.

 

tavla

Foto: Motor1.com

Imao je običaj da se nakon dobijene trke osami i da u miru igra popularni „backgammon“, odnosno „tavlu“, kako se još naziva ova igra.

 

korina

Foto: Fabwags.com

Bez obzira na bogatstvo i priznanja koja je zavredeo tokom svoje sportske karijere, može se reći da je ostao normalan čovek koji je uživao u običnim stvarima, kao što su igranje sa svojom decom i šetnje po šumi sa svojom suprugom Korinom. Takođe, nije bio nikad učesnik javnih skandala, kome su inače poznate lišnosti sklone. 

 

voli_zivotinje

Foto: TheBitBag.com

Veliki je ljubitelj životinja, te može da se pohvali, da je kao ljubimce imao zečeve, konje, kornjaču i pse na svojoj farmi u Švajcarskoj.

 

ferari

Foto: rmgs-team.wbl.sk

Nakon transfera iz ekipe Benetona (Benetton – Renault) u čuveni Ferari (Ferrari), naglo je porasla i njegova popularnost, jer je Ferari od svog najboljeg vozača napravio ne samo evropsku već i svetsku senzaciju, koju su svi želeli lično da upoznaju.

 

sa_porodicom

Foto: mamamia.com.au

Iako nosi titulu drugog poredu najbogatijeg sportiste na svetu, odmah nakon igrača golfa Tajgera Vudsa (Tiger Woods), nikada to nije isticao. Jahtu, koju je imao u svom posedu, je odlučio da proda, jer je bio svesan da pored gomile paparaca koji su ga konstantno pratili, neće imati privatnost i prostor za uživanje ni on ni njegova porodica.

 

voli_vino_i_cigare

Foto: Bornrich.com

Nakon završetka karijere, a pre nesreće koju je doživeo, voleo je da se opusti uz vino i cigare. Prijatelji tvrde da je razmišljao o potpunom povlačenju iz javnosti i posvećivanju proizvodnji svog vina, u kome je posebno uživao.

 

pobedio_artura_senu

Foto: gavinmacleodcollection.com

Uzevši Ferarijev volan u ruke po poslednji put, 2006. godine, po 66 put je obezbedio „pol – poziciju“ i time porušio rekord slavnog Artona Sene (Ayrton Senna), koji niko nije mogao da stigne celih 12 godina.

rolf_sumaher_otac

Foto: AutoEvolution

Kako bi podržao svog sina u nameri da ispuni svoj san, njegov otac, Rolf Šumaher (Rolf Schumacher), koji je inače po zanimanju bio građevinski radnik, našao je način za dodatnu zaradu, tako što je popravljao vozila za karting, dok je njegova majka Elizabeta (Elisabeth), radila u lokalnoj kantini.

Naslovna fotografija: WallpapersCharlie