Onaj sladak početak kada se pogledi stidljivo dodiruju. Kada dobro poznata, umilna nervozna struja. prolazi celom dužinom kičme i obavezno završava crvenilom u obrazima. Dodiri u prolazu za koje se oboje pravite da niste primetili. Flert je uvek daleko više od obične igre i zabave. To je umetnost kojom jedno telo šalje poruku drugom. Prizvuk manipulacije uvek postoji, ali neizvesnost tera da se ipak ode korak dalje. Najlepši deo flerta je ono gledanje pravo u oči, kada je jedina boja koju primećujete uptavo boja tih očiju.

 

Foto: angelpig.net

Foto: angelpig.net

Tokom viktorijanskog doba, ženska lepeza je bila bitan signal uspeha nekog muškarca. Naime, ako bi devojka otvorenu lepezu stavila preko grudi, to bi svakako značilo da je on na odličnom putu da osvoji njeno srce.

 

Foto: thoughtcatalog.com

Foto: thoughtcatalog.com

Ako ste mislili da nije važno kojom ćete bojom privući pažnju osobe koja vas interesuje, bilo bi dobro da revidirate taj stav, jer crvena boja ubedljivo odnosi pobedu nad svim ostalim. Opšti stav muškaraca je da crvena haljina i crvene usne najviše privlače, ali i zadržavaju pažnju.

 

Foto: degrassi.wikia.com

Foto: degrassi.wikia.com

Verovali ili ne, flert je podeljen u čak 5 različitih grupa, i on može biti: tradicionalan, fizički, iskreni, zaigrani i uljudni.

 

Foto: ripbird.com

Foto: ripbird.com

Sociolozi koji su se podrobnije bavili temom uzajamnog flertovanja, došli su do zaključka da žene koriste oko 50 signala prilikom flertovanja, od kojih su mnogi nesvesni, a među njima je najistaknutiji poigravanje kosom.

 

Foto: dw.com

Foto: dw.com

Da čovek nije jedina vrsta koja pribegava flertu svedoči i podatak da u ovoj aktivnosti uživaju i sisari, neke vrste ptica, pa čak i pojedine ribe.

 

Foto: herbeauty.co

Foto: herbeauty.co

Koliko god da se pretvarate da ste “tvrd kamen”, glas će vas svakako odati. Žena koja je zainteresovana za flert će vam se obratiti baršunastijim, “svilenijim” glasom, dok će muškarci nastojati da zvuče dublje i zavodljivije.

 

Foto: alebady.com

Foto: alebady.com

Flert pogodno utiče na  sveukupno zdravlje. Iznenađeni? Ne bi trebalo, jer je naučno dokazano da flertovanje podiže nivo belih krvnih zrnaca .

 

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Način na koji vam stoji glava takođe odaje nivo zainteresovanosti. Naučnici univerziteta “Njukasl” (Newcastle) u Australiji da ste potencijalnom partneru, koji je raspoložen za flert najprimamljiviji kada vam je glava nagnuta napred, tako da ste primorani da gledate blago na gore.

 

Foto: eligiblemagazine.com

Foto: eligiblemagazine.com

Muškarci ne smatraju godine starosti faktorom koji igra ulogu prilikom flertovanja. Čak 83% muškaraca ne uzima u obzir godine, bilo da je žena mlađa ili starija.

 

Foto: psychologytoday.com

Foto: psychologytoday.com

Smatra se, u proseku, da će vam biti potrebno tri puta da pogledate u nekoga, dok on ne bude potpuno siguran da je flert započeo. Ako uputite pogled koji traje više od 3 sekundi, onda je to svakako jasan znak da želite nešto više od pukog gleduckanja…

Naslovna fotografija: theodysseyonline.com