Kada govorimo o umetnosti i pravim umetnicima, uglavnom pomislimo na umetnička dela kao što su slike neponovljivih slikara, izvajani predmeti, kompozicije koje su pobedile vreme i građevine, koje su napravljene da traju večno. Da, to je umetnost, ali zar nije umetnost i kada slažemo boje svoje odeće, posadimo lep cvet, uredimo kuću po sopstvenom ukusu, izaberemo novi blesavi luster… Uz malo hrabrosti, slobode i vedrog duha, svako može biti umetnik i od stvari koje svakodnevno koristimo, pa ih i gubimo iz vida uz minimalno uloženih sredstava i nešto malo mašte, možemo napraviti svoju sopstvenu umetnost. Zabavite se, a možda usput dobijete i neku ideju kako da i sami postanete umetnici.

1

Foto: demilked.com

Dosadilo vam je da svaki dan gledate u svoju jednoličnu, sivu i staru fasadu? Malo kreativnosti, malo precizne ruke i dobrih boja i neće biti oka kome neće privući pažnju ovakav ili sličan, osvežen i nov pogled.

 

2

Foto: Paper Krane

Još jedan dokaz da se umetnost nalazi svuda oko nas, pa i u svakoj kafi koju ispijamo sa uživanjem, ili u žurbi.

3

Foto: pinterest.com

Imate staru komodu kojoj je odavno “istekao rok”? Odlično. Sve što vam treba jesu vaše omiljene boje, četka i nešto slobodnog vremena, kako biste od starudije napravili moderan komad nameštaja, koji se savršeno uklapa u ostatak prostora.

4

Foto: homewatch.co

Evo jedne odlične ideje kako se razbija stereotip i bojom i oblikom. Moćna i kraljevska ljubičasta, u kombinaciji sa belom podlogom… Ko god ovo vidi, ostaće bez reči, garantujemo.

5

Foto: greenecoservices.com

Imate polomljeno ogledalo? Umesto da sujeverno kukate, od starog napravite novo, kakvo definitivno niko nema i pri tom se zabavite praveći mozaik odraza i oblika.

6

Foto: careeraddict.com

Svako ko je bar jednom pokušao da napravi nešto u kuhinji, vrlo dobro zna kolika je umetnost napraviti kremasti kolač ili pecivo kao iz pekare…

7

Foto: mpg.de

Prema nekim tvrdnjama, nema veće umetnosti od muzike. A sve što treba jeste da otvorite usta i stvorite tu umetnost.

8

Foto: Telegraf

Svi mi koji imamo, ili smo imali baku koja je u slobodno vreme heklala, štrikala ili vezla, imali smo jednu veliku umetnicu pored sebe, koja je svojim rukama umela čudo da napravi.  

9

Foto: Pinterest

Imate gomilu olovaka sa kojima ne znate gde ćete? Evo jedne sjajne i jednostavne ideje.

10

Foto: keywordsuggests.com

Zar nije najveća umetnost od svih, stvoriti jedan novi život?

Naslovna fotografija: WallpaperUP