Kada je bila musava devojčica koja nije imala čak ni čestite cipele da obuje, sigurno nije  mogla ni da zamisli da će je svet jednog dana poštovati kao prvu ženu afroameričkog porekla, koja je zaradila milijardu, dolara, tačnije rečeno 2,9 miliona, koliko se danas procenjuje njen imetak. Jedna od njenih izjava koja i možda najbolje opisuje put kojim je koračala glasi: „Razmišljaj kao kraljica. Kraljica se ne plaši neuspeha. Neuspeh je samo jedan stepenik više do ispunjenja“.

 oprah2-jpg

O teškom životu sa kojim se susrela još u detinjstvu, govori podatak da su je deca zadirkivala u školi jer je na časove dolazila u improvizovanim haljinicama, koje joj je baka pravila od vreća za krompir. Jedinu pristojnu haljinu koju je imala, čuvala se za nedeljne odlaske u crkvu.

 

imala_dete

Foto: xandervanduijvenbode.deviantart.com

Seksualno zlostavljanje koje je trpela od svojih rođaka i jednog poznanika, kao i smrt tek rođenog sina kada je imala samo 14 godina, naveli su je na odluku da nema decu i do dan danas, kada ima 67 godina i živi punim plućima, ne smatra da je pogrešila.

 

orpah

Foto: mix965asheville.com

Njeno pravo ime ustvari nije Opra (Oprah), već Orpa (Orpah), ali kako je pogrešno uneto u njenu krštenicu, tako je i ostalo nepromenjeno do danas.

 

oskar

Foto: Pinterest

Dobitnik je počasnog Oskara (Oscar) 2011. godine, za višegodišnje i izuzetno zalaganje i angažovanje na pomaganju ljudima da reše svoje probleme.

 

igrala_se_kao_mala

Foto: cleothailand.com

Još kao mala devojčica, imala je običaj da se igra, tako što bi postavila svoju lutku napravljenu od stabljike kukuruza preko puta sebe i pravila se da je intervjuiše, postavljajući joj pitanja vrlo ozbiljno, prisećali su se članovi njene porodice.

 

najgledaniji

Foto: thegrio.com

Intervju, koji je realizovala 1993. godine sa tragično preminulim kraljem pop muzike, Majklom Džeksonom (Michael Jackson), ostao je upamćen kao četvrta po redu najgledanija emisija u istoriji emitovanja televizijskog programa, jer ga je pratilo nešto manje od 40 miliona gledalaca širom sveta.

 

forbs

Foto: pinterest.com

Kuriozitet je i da se našla na čuvenoj „Forbs“ –ovoj (Forbes) listi, koji ju je smestio među 20 svetski najuticajnijih milijardera. Sve ovo ne bi bilo impozantno, da to nije postigla kao Afroamerikanka.

 

ljubimci

Foto: juliablaise.com

Veliki je ljubitelj životinja, pa tako u svom posedu ima čak 5 pasa, među kojima su zlatni retriveri i koker španijeli.

 

vog

Foto: thefashioncult.com

Takođe, prva je Afroamerikanka koja se našla na naslovnici prestižnog „Vog“-a. Međutim, da bi to postigla, Ana Vintur (Anna Wintur), od koje drhti ceo modni svet, postavila je uslov Opri da mora značajno da oslabi kako bi dospela do naslovne strane.

 

priprema

Foto: gsb.stanford.edu

Kada su je pitali kako započinje svoj dan i kako se priprema za čuvene intervjue, odgovorila je da dan započinje molitvom i meditacijom, a da se za intervjue ne priprema, već prosto sedne preko puta svog gosta i počne sa njim da razgovara.

Naslovna fotografija: www.pinterest.com