Koliko puta vam se dogodilo da pomislite za nekoga da nema šanse da uspe u životu? Da ne mislite ništa ružno, ali da vam ipak deluje da neko nije predviđen da doživi uspeh. Isto to je za ljude, od kojih smo sačinili listu, mislio i ceo svet. Slali su ih kući, poručivali da odustanu, da se bave nekim jednostavnijim poslovima. Na sreću, nisu ih slušali i nisu odustajali, već su postajali najveći u svojim oblastima.

 

ajnstajn

Albert Ajnštajn (Alberth Einstein)

Kao dete je imao problema sa izgovorom. Izbačen je iz škole zbog neprimerenog vladanja. Svoj buntovni odnos prema autoritetima koristio je u vežbanju matematike, koju je razumeo od samog početka, te se nije osvrtao na negodovanja.

 

misel

Foto: pinterest

Mišel Obama (Michelle Obama)

Društvo ju je videlo samo kao domaćicu srednje klase, koja je u stanju da odgaja decu. Upisala je najpre Prinston (Princeton), a zatim Harvard (Harvard). i dalje su je osporavali i nisu joj prognozirali nikakav uspeh. A onda je postala Prva dama Amerike. Uvek je verovala u sebe i na kraju je dostigla sopstveni vrh.

 

betoven

Ludvig van Betoven (Ludwig van Beethoven)

Iako je voleo da komponuje, učitelji su smatrali da nikada ništa čestito neće moći da iskomponuje. No, Betoven ih nije slušao već je nastavio da piše svoje kompozicije i da postavlja sopstvene standard.

 

dizni

Foto: WallpaperSafari

Volt Dizni (Walt Disney)

Rekli su mu da nije dovoljno kreativan, da nema mašte i dobrih ideja, te ga otpustili iz novinske agencije u kojoj je radio. Na sreću miliona dece, kroz decenije, nije odustao već je stvorio legendu na kojoj će odrastati svaka naredna generacija.

 

edison

Tomas Edison (Thomas Edison)

Za njega su učitelji govorili da je previše glup da bi išta napravio. Na poslu koji je radio, dobio je otkaz. Pa i kao pronalazač se namučio, jer je tek iz 1.000 i nekog pokušaja uspeo da patentira sijalicu.

 

stiven_king

Foto: pinterest.com

Stiven King (Stephen King)

“Keri” je odbijena čak 30 puta. Nakon 30-og puta, potpuno obeshrabren, bacio ju je u đubre. Međutim, njegova žena nije posustala u veru u svog muža i njegov talenat, pa ga je naterala da pokuša još samo jednom. Zahvaljujući tome “samo još jednom”, on je danas najpoznatiji pisac na temu horora, a neka dela su i ekranizovana.

 

stiv_dzobs

Foto: CloudPix

Stiv Džobs (Steve Jobs)

1985. godine, dobio je otkaz iz firme koju je sam stvorio sa svojim prijateljima, pod objašnjenjem da ga je nemoguće kontrolisati, a da su njegovi projekti neodrživi. 1996. godine, Džobs zauzima novu poziciju, kada je skoro bankrotirani “Epl” (Apple) kupio njegovu malu firmu, te vremenom postao jedna od vodećih sila na tržištu.

 

dzordan

Foto: attainingmentalfocus.wordpress.com

Majkl Džordan (Michael Jordan)

Bio je izbačen iz košarkaškog kluba u srednjoj školi. Sam za sebe je rekao da je imao oko 9.000 promašaja u karijeri I das u ga baš ti promašaji terali na težak rad koji void pravo ka vrhu.

 

honda

Foto: carsautodrive.com

Soiširo Honda (Soichiro Honda)

Pokušao je da se zaposli kao inženjer u Tojoti (Toyota). Odbili su ga, pa je jedno izvesno vreme bio bez posla. Na posletku je odlučio da počne da pravi skutere. Danas je jedan od vodećih proizvođača motornih vozila.

 

opra

Foto: 7wallpapers.net

Opra Vinfri (Oprah Winfrey)

Početak karijere jedne od najbogatijih i najuspešnijih žena današnjice, obeležio je otkaz na televizijskoj stanici na kojoj je radila, jer su njeni nadređeni smatrali da nema adekvatan izgled za televiziju.

Naslovna fotografija: Sheena’s Blog