Njegov omiljeni umetnik je Pablo Pikaso (Pablo Picaso), a pročitao je sve knjige o Hari Poteru. I nakon što je ustoličen u Beloj kući (White House), kao prvi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, koji je afroameričkog porekla, nastavio je da se šiša kod istog čikaškog frizera, koji ga je šišao jednom nedeljno i naplaćivao uslugu 21 dolar. Nema običaj da pije kafu, a u svojoj porodičnoj kući u Čikagu, on i Mišel (njegova supruga) su instalirali čak 4 kamina. Pred vama je Barak Obama (Barack Obama), ali iz nekog drugog ugla.

 

Foto: accesshollywood.com

Foto: accesshollywood.com

Omiljeni filmovi su mu „Let iznad kukavičjeg gnezda“ i „Kazablanka“.

 

Foto: picturesofobama.blogspot.rs

Foto: picturesofobama.blogspot.rs

Iako je svojoj supruzi obećao da će se rešiti svog poroka – cigareta, pre nego što uđe u trku za izbor na mesto predsednika, to obećanje joj nije ispunio.

 

Foto: rfi.ro

Foto: rfi.ro

Svet će ga pamtiti i po tome što je prvi predsednik Amerike koji je posetio Kubu, nakon skoro jednog veka, a i kao prvog šefa Bele kuće, koji je posetio Hirošimu, nakon atomske bombe koju je Amerika bacila na ovaj grad u Drugom svetskom ratu. 

 

Foto: fanpop.com

Foto: fanpop.com

Daleke 1961. godine, Robert Frensis „Bobi“ Kenedi (Robert Francis „Bobby“ Kennedy), nekadašnji ministar pravde Amerike i brat Džona Kenedija (John F. Kennedy), još tada je izjavio da će Amerika za 40 godina biti spremna da ima „crnog“ predsednika.

 

Foto: whudat.de

Foto: whudat.de

Dok je živeo u Indoneziji, po sopstvenom priznanju, probao je meso psa, zmije i pečenog skakavca. Najviše od svega voli da jede škampe koje mu priprema supruga.

 

Foto: share.america.gov

Foto: share.america.gov

Na svom stolu u čuvenoj „Ovalnoj“ sobi, držao je skulpturu izrezbarenu u drvetu. Ruka, u kojoj stoji jaje, je kenijski simbol krhkosti života.

 

Foto: southbrooklyn.com

Foto: southbrooklyn.com

Da nije postao političar, a kasnije i predsednik, najverovatnije bi, kako je naveo jednom prilikom, bio arhitekta po zanimanju.

 

Foto: sports.ndtv.com

Foto: sports.ndtv.com

Dok je trajala predsednička kampanja odbijao je da gleda vesti i informativni program, već je prednost davao sportskim kanalima.

 

Foto: parade.com

Foto: parade.com

On je 44. po redu predsednik Amerike, ali tek šesti koji se služi levom rukom prilikom pisanja.

 

Foto: todayinpakistan.com

Foto: todayinpakistan.com

Ponosan je vlasnik crvenih bokserskih rukavica, koje je potpisao lično Muhamed Ali (Muhhamad Ali).