Moderno doba ga opisuje kao jednog od najvećih državnika i najjačih ljudi sveta. Buntovan kao mladić, a danas ugledan i ozbiljan, „prvi do prvog“, Dmitrij Anatoljevič Medvedev, profesor prava, preduzetnik i političar. Svetlanin muž, Iljin otac, rođen je u tadašnjem Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu, 14. septembra 1965. godine. Sve što on uradi, medijski je i te kako propraćeno. Ipak, kao i svi ostali on je samo čovek, koji ima porodicu, hobije i obična interesovanja.

 

dima

Foto: proxy-base.com

U detinjstvu je nosio nadimak Dima. Pokazivao se kao miran i marljiv učenik, orijentisan ka egzaktnim naukama. Bio je jedino dete svojih roditelja i prvi hobi mu je bilo čitanje. Podatak kaže da je već u trećem razredu osnovne škole pročitao svih deset tomova Male Sovjetske Enciklopedije.

 

porodica_intelektualca

Foto: in4s.net

Potiče iz porodice intelektualaca. Njegov otac, Anatolij Afanasijevič Medvedev bio je profesor hemije, dok je majka, Julija Šapošnjikova Medvedeva, koja je bila filolog, profesor i kustos muzeja. Porodica je živela na periferiji grada u pokrajini Kupčino.

 

hobi_fotografija

Foto: birdinflight.com

Hobi mu je fotografisanje i vidno uživa u njemu. Kada god ima priliku, sa sobom nosi fotografsku opremu. Fotografija koju je napravio, a na kojoj je bio Toboljski Kremlj, na aukciji je prodata za čak 51 milion rubalja, što iznosi nešto manje od 1,3 miliona eura. Ovo se smatra četvrtom po redu najskupljom fotografijom na svetu. Svote novca, koje njegove fotografije dostižu, poklanja u humanitarne svrhe.

 

mladi_medvedev

Foto: galeri.uludagsozluk.com

Omiljeni bendovi su mu „Led Cepelin“ (Led Zeppelin), „Dip Parpl“ (Deep Purple) i „Pink Flojd“ (Pink Floyd). Svet je obišla čuvena fotografija iz 1986. godine na kojoj je uslikan Dmitrij u buntovnoj fazi svoje mladosti. Uredno je skupljao albume svojih omiljenih bendova, iako je većina njih bila na državnoj „crnoj listi“.

 

svetlana_linik

Foto: 24tv.ua

U svoju sadašnju suprugu Svetlanu Linik, zaljubio se još u sedmom razredu osnovne škole. Po njegovim rečima ta ljubav mu je odnela fokus sa učenja, koje mu je bilo jako bitno, ali je uspeo da održi i jedno i drugo. Sa Svetlanom je u braku od 1989. godine.

 

doktor_prava

Foto: csmonitor.com

Po završetku srednje škole, 1982. godine, upisuje studije prava. Tokom studija radio je kao asistent u odeljenju za civilno pravo.

 

benc

Foto: www.thejournal.ie

Bez obzira na malu visinu i težinu, Dimitrij takođe u slobodno vreme podiže tegove. U doba školskih dana osvajao je i medalje na ovim takmičenjima.

 

ilja_medvedev

Foto: www.epress.am

Njegov sin Ilja Medvedev je pošao očevim stopama, može se konstatovati, jer je 2012. godine primljen na Moskovski Državni Univerzitet, na fakultet internacionalnog prava.

 

voli_pse

Foto: hoover.org

Izražena je i njegova ljubav prema životinjama. Ponosni je vlasnik, između ostalog, jednog šeparda, retrivera Alda, kote Dorofei i dva engleska setera Danijela i Džoli, koji često osvajaju nagrade na takmičenjima.

 

najmladji_predsednik

Foto: russianreport.wordpress.com

Treći je po redu, a ujedno i najmlađi predsednik Ruske Federacije. Doktor je pravnih nauka i korisnik je društvenih mreža.

Naslovna fotografija: openthedoortoeurope.blogspot.com