Da sve u životu ima i drugu stranu medalje, u to smo se uverili svi. Kako kažu psiholozi, spada u grupu najstresnijih događaja, koji mogu da nas zadese u životu. Ipak, dok na jednu rečenicu ne stavimo tačku, novu ne možemo započeti. Čini se da je sporazuman razvod, onaj koji nosi najmanje brige i stresa. U prilogu je 10 zanimljivih i pomalo smešnih informacija, kao dokaz da nije sve tako tragično.

 

najskuplji_razvodi

Ruski oligarh, Dmitrij Ribolovjev, koji je uvršten na listu najbogatijih ljudi na svetu, bivšoj supruzi je, po nagodbi, isplatio naknadu od potpuno neverovatnih 4,5 milijardi dolara! U pogodbu su uključene i neke njegove kuće, koje spadaju u grupu najskupljih u Americi, starateljstvo nad ćerkom koja ima 13 godina i grčko ostrvo, koje je nekada pripadalo Aristotelu Onazisu. Bivša gospođa Ribolovjev, kao razlog za pokretanje brako-razvodne parnice navela je muževljeva “neverstva”, koja više neće da trpi.

(Foto: www.freecreditscore.com)

 

razvod_pod_stare_dane

99-godišnji muškarac se razveo od svoje 3 godine mlađe supruge, nakon provedenih čak 77 godina u braku. Kao razlog razvoda naveo je saznanje da ga je supruga prevarila 1940. godine. (Foto: tracyhorn.com)

 

ronald_regan

Jedini predsednik Sjedinjenih Američkih Država koji je izabran na tu funkciju, iako je zvanično bio razveden, je Ronald Regan. (Foto: en.wikipedia.org)

 

razvedena

Najmlađa razvedena „žena“ ikada na svetu, u trenutku razvoda imala je samo 10 godina. Burna mladost ili tradicija koju treba iskoreniti? (Foto: www.pinterest.com)

 

razveden

Novac od Nobelove nagrade koju je dobio, brilijantni Albert Ajnštajn isplatio je ženi, kao nadoknadu nakon razvoda. (Foto: www.postnewsreport.com)

 

zabranjen_razvod_na_filipinima

Filipini su jedina zemlja na svetu u kojoj je razvod pravno nemoguć, odnosno zabranjen. (Foto: life-in-saudiarabia.blogspot.com)

 

bosna_razvod_zbog_fb

Godine 2007. u Bosni i Hercegovini je zabeležen prilično bizaran razvod braka. Naime, par je odlučio da stavi tačku na svoj bračni život, nakon što su otkrili da su oboje imali ljubavnu aferu jedno sa drugim, ali pod lažnim imenima na društvenoj mreži.

(Foto: sickfacebook.com)

 

svadja_oko_para_vodi_razvodu

Iskustvo je pokazalo da je razlog broj jedan, zašto do razvoda dolazi, svađa supružnika oko novca. (Foto: www.enfimcasada.com.br)

 

islam_dozvoljava_3_puta_brak_sa_istim_zenom

Islamska vera dozvoljava muškarcu brak sa više žena, ali od iste žene može da se razvede „samo“ 3 puta. Nakon prva dva puta postoji mogućnost da se veza obnovi, ali treći put ako se muškarac razvede, nema pomirenja. (Foto: nytlive.nytimes.com)

 

brak_u_indiji

Najnižu stopu razvoda u svetu ima Indija. Razvodom se završi tek svaki stoti brak.

(Foto: www.wonderslist.com)

Uvodna fotografija: www.prevention.com