U dobu aplikacija, uređaja koji se sami pokreću i funkcionišu i sve zahtevnijih i bržih tehnoloških trendova, ono što zovemo „moderni gedžeti“ postalo je nešto bez čega se pitamo kako smo uopšte do sada živeli. To su oni mali, često minijaturni uređaji, zahvaljujući kojima sve postaje jednostavno, na dohvat ruke, lako razumljivo i primamljivo. Sigurni da imate neke sopstvene „paklene mašinice“ predstavljamo vam one koje su već u potpunosti ovladale našim životima. A možda i umovima?

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Bilo da preferiramo kafu, čaj, ceđeni sok ili neki drugi napitak, svima nam je rešen problem pronalaženja idealnog mesta za punu šolju koja treba da bude od ruke dok sedimo na našem udobnom trosedu, a da ne moramo da ustajemo svaki čas po nju. Nema više prosipanja, guranja, umetanja, niti pridržavanja!

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Dizajnirano za ljude kojima hedonizam protiče venama. Ovo je tuš čiji mlaz možete podešavati, ali i kome možete menjati boju vode, širinu, pa čak i brzinu kojom voda teče. Objektivni osećaj: stojite u nekom malom raju, ispod prijatnog obojenog vodopada koji vas prijatno zapljuskuje.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Na prvi pogled, obična bela tuba, koja ustvari krije pravo čudo tehnologije – infracrvenu tastauru, na kojoj, dok budete radili nećete čuti klasično tipkanje, vek odjek prstiju po ravnoj površini. Lagana, lako prenosiva i funkcionalna. Kako smo uopšte završavali posla bez ovog zabavnog gedžeta???

 

Foto: bmwblog.com

Foto: bmwblog.com

Ono što je na prvi pogled trebalo da bude najobičnija sitnica uz pomoć koje ćete lakše otključati vrata svog automobila, čuveni BMW je uspeo od toga da napravi modernu napravu, koja staje u ruku, a uz pomoć koje se auto, na primer može sam pokrenuti i parkirati. Ekran osetljiv na dodir ima brojne opcije, kao što su pomeranje sedišta, regulisanje temperature i muzike, a ukoliko se ekran ošteti, neke od najvažnijih funkcija se zadržavaju. 

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Hm, možda i nije poslednja reč tehnike, ali je praktična, lako prenosiva, mala i pre svega – simpatična. Gde god vam zatreba osvetljenje možete je iskoristiti, a zbog svog interesantnog dizajna, gde god da je upalite, sijaće kao zvezda večeri.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potpuno providna, stilizovana tastatura, osetljiva na dodir, koja, osim što izgleda po malo neverovatno, takođe ima inkorporirane i neke dodatne funkcije koje bi vas svakako iznenadile.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Mali i simpatični priključak u vidu smešnog čovečuljka, preko koga možete prikačiti više USB kablova. Praktično i jedinstveno rešenje, zahvaljujući kome ne morate svaki čas da vadite i stavljate USB-ove u jedan te isti port.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Solarno punjenje baterije mobilnog telefona? Idealno, sve dok se ne namaknu crni olujni oblaci…

 

Foto: touchofmodern.com

Foto: touchofmodern.com

U sred noći, kada svi spavaju, probudili ste se i morate do toaleta. Spava vam se, mrzovoljni ste i nikako ne želite da upalite svetlo, zar ne? E pa, evo rešenja za vas, diskretno svetlo smešteno u samu wc šolju, koje ne bije u oči i ne budi ostale ukućane. Savršeno, je l da?

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Iako deluje kao neki mali futuristički robot, ipak nije. Ovo je mobilni telefon, specijalno dizajniran za gornji deo dlana, koji u velikoj meri olakšava svakodnevne poslove koje obavljamo, jer ne zahteva konstantno držanje telefona u ruci.

 

Naslovna fotografija: Pinterest