Jedno je sigurno – sa njima vam definitivno nikada neće biti dosadno. Nestalni, oštroumni inovativni, ali i lako promenljivi, što ne čudi jer se opisuju kao vazdušni znak. Sa blizancima sve može da bude, a ne mora da znači. Često su izraženo harizmatični i veoma snalažljivi i dovitljivi. Ako vam danas nešto čvrsto obećaju, to znači da sutra uopšte ne moraju da se sete datog obećanja. Ne zato što su prevrtljivi, prosto i jednostavno to su blizanci, a pred vama se neki od najpoznatijih ljudi, rođenih u ovom zodijačkom znaku.

 

morgan_frimen

Foto: Pinterest

Morgan Frimen (Morgan Freeman) – 01.06.1937. godine

O njegovom svestranom talentu, koji je ispoljio kroz najrazličitije uloge, nema potrebe govoriti. Jedan od najboljih glumaca ikada, po brojnim ocenama kolega, Oskarovac magičnog glasa.

andjelina_dzoli

Foto: definitionofwhite.tumblr.com

Anđelina Džoli (Angelina Jolie Voight) –  04.06.1975. godine

Kontraverzna, svojeglava, lepršava, po nekima najlepša žena na svetu. Kao dete je hvatala zmije i guštere, a u glumu se zaljubila sa 11 godina. Neretko je proglašavaju ikonom stila, a o njenom glumačkom talentu nema i ne može biti sporenja.

 

novak_djokovic

Foto: HD Wallpapers

Novak Đoković – 22.05.1987. godine

Dečak koji je sa svega par godina poželeo da pokori svet i mladić koji je to i uspeo. Čak ni kada se popeo na tron, nije zaboravio da je pre svega običan momak, običan muškarac i dobar roditelj. Kratko i jasno, u tome i leži njegova veličina.

 

dragan_nikolic

Foto: vipvijesti.com

Dragan Nikolić – 20.06.1943. godine

Gaga. Šta god drugo da dodamo, bilo bi puko ponavljanje hvalospeva, koje je za doba svoje brilijantne karijere i više nego zaslužio. Veliko srce, veliki talenat.

 

dzoni_dep

Foto: editorial.rottentomatoes.com

Džoni Dep (Johnny Depp) – 09.06.1963. godine

Toliko lica, a samo jedna ličnost. Svaka uloga koju je izneo, delovala je kao da je baš ona ta, koja oslikava njega. Bilo da je prevrtljivi gusar, ili zavodnik, ili pak Ludi Šeširdžija, sve je to on, blizanac u horoskopu.

 

seka_sabljic

Foto: imdb.com

Jelisaveta Seka Sabljić – 13.06.1942. godine

Kraljica komedije. Najbolja srpska komičarka, koja upravo u ovoj godini slavo 50 godina svoje virtuozne karijere. Studije glume okončala je kao najbolja u klasi, što i ne čudi. Jedna jedina i neponovljiva.

 

gevara

Foto: bih-x.info

Ernesto Gevara (Ernesto „Che“ Guevara de la Serna) – 14.06.1928. godine

Kontraverzni Argentinac, simbol, revolucije, ustanka i promena. Potomak špansko – irske porodice, smatran je dečakom slabog zdravlja, a život je okončao kao borac koga je ceo svet upoznao i vrlo dobro zapamtio.

merilin_monro

Foto: wallpapercrazy

Merilin Monro (Marilyn Monroe) – 01.06.1926. godine

Norma Džin Mortenson, krasila je prvo izdanje čuvenog „Playboy“-a. Na novinarsko pitanje šta je nosila na sebi u krevetu (tokom slikanja) odgovorila je nedvosmisleno: „Chanel No. 5“. Iako je uglavnom dobijala uloge u kojima je tumačila –glupe plavuše-, ostala je upamćena kao jedno od najzvučnijih imena Holivuda (Hollywood) ikad.

 

puskin

Foto: Wikimedia.commons; Autor: V. Vizu

Aleksandar Sergejevič Puškin – 06.06.1799. godine

Začetnik moderne ruske književnosti i najbolji ruski pesnik. Proživeo je fascinantan život od velikog siromaštva bez izgleda za obrazovanjem, pa do najvećih počasti koje svet može da oda jednom umetniku. Umro je časnom smrću u dvoboju.

 

bata_zivojinovic

Foto: rs.sputniknews.com

Velimir Bata Živojinović – 05.06.1933. godine

Čuveni, neprevaziđeni – Bata. Čovek koji je ubio ubedljivo najviše Nemaca, heroj, koji je iza sebe ostavio 333 filmova i preko 400 uloga. Svrstan je u grupu neprolaznih. Blizanac.

Naslovna fotografija: WallpaperCave