Rođena Jamajčanka, ona je zauvek porušila standarde stereotipne ženske lepote. Autentična, unikatna i moćna od glave do pete, na pragu je ulaska u osmu deceniju, a mnoge koleginice i više nego duplo mlađe mogu samo i jedino – da joj zavide. Zbog svoje harizme koja ju je i uspela u nepregledne visine muzičkog i filmskog stvaralaštva, sebi je mogla sve da dopusti, pa i da bude Bondova devojka, da ostavi iza sebe 10 studijskih albuma, eksperimentiše sa drogom, ali pre svega, ostane zauvek svoja.

grejs_naslovna-759x500

Foto: Pinterest

 

Živa legenda, kako je nazivaju, ekscentrična ikona mode i muzička diva, postala je i ostala svojevrsni simbol androgene lepote, koju su karakterisala jaka široka ramena i kosa koja joj je bila ošišana tako da podseća na američke marince. 

 

nezgodna_za_saradnju

Foto: YouTube

„Opasni momci“ Holivuda, kao što su Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger) i Rodžer Mur (Roger Moore), žalili su se da je previše teška i izuzetno odbojna, te da im ni malo nije bilo lako da snimaju sa njom.

 

spenis_taun

Foto: slowsoulburn.wordpress.com

Ova žena bombastično jake energije rođena je 19. maja 1948. godine u „Speniš Taun“-u (Spanish Town) na Jamajci. Iako ove godine puni 69 godina, snaga, držanje i atletski izgled nisu je napustili, a kako stoje stvari, na opšte zadovoljstvo publike i neće skoro.

 

lejdi_gaga

Foto: breatheheavy.com

Na poziv koji joj je Ledi Gaga (Lady Gaga) uputila, a koji se tiče njihove zajedničke saradnje, Grejs je ostala neumoljiva: „Da, ponudila mi je da sarađujemo, ali odbila sam jer bih radije sarađivala sa nekim ko ima svoj stil i ko nije moja kopija, zapravo. Videla sam neke od stvari koje je ona obukla, a koje sam ja prva promovisala i malo sam se razbesnela. Ipak, ona me ne interesuje“.  

 

grejs_i_dolf

Foto: 10ztalk.com

Sebe opisuje kao ženu željnu promena, koja je vazda u potrazi za nečim novim.

 

napustila_skolu

Foto: 10ztalk.com

Započela je studije glume na univerzitetu „Sirakuza“ (Syracuse), ali je odustala, odlučivši se da započne da gradi karijeru modela u Njujorku i Parizu.

 

zabranjen_ulaz_u_diznilend

Foto: ihearthatgirl.com

Zvuči gotovo neverovatno, ali je istinito. Grejs je dobila doživotnu zabranu ulaska u Diznilend (Disneyland) na Floridi, nakon što joj se desio gaf, kada joj je tokom živog nastupa na sceni spao gornji deo, te pokazala obnažene grudi.

 

postala_meksa

Foto: electronicbeats.net

Uz osmeh kaže kako njeni prijatelji konstatuju da je postala mekša osoba nego što je bila. Navodi i da više gotovo i ne odlazi na žurke jer nema sa kim, ko bi mogao da prati njen tempo, pa zato često ostaje kući, gde često voli da priređuje svoje sopstvene zabave.

 

tekila

Foto: Eater.com

Takmičivši se sa jednim čovekom u ispijanju tekile, malo je falilo da dotični muškarac ne preživi to nadmetanje. Pošto je opšte poznata činjenica da ova diva često uživa u jakom alkoholu, za vrlo kratko vreme je uspela da popije celu flašu tekile, bez posledica, za razliku od nesrećnog čoveka koga su morali da odnesu iz kluba.

 

poslednje

Foto: agnautacouture.com

Jedan od navoda iz njene knjige pod nazivom „Memoari koje nikada neću napisati“ (I’ll never write my memories) kaže: „Moje detinjstvo je obeleženo batinama i Biblijom. Tukli su nas uvek kada bismo se nečemu protivili. Nije mi bilo dozvoljeno da budem neposlušna i to me je formiralo u disciplinovanu osobu“.