Kreativna, ekscentrična i multitalentovana. Ovo je verovatno najpodesniji opis za Njujorčanku italijanskog porekla po imenu Stefani Džoana Andželina Džermanota (Stefani Joanne Angeline Germanotta). Mada od Amerike do Kine, i od Norveške do Južne Afrike, svet ju je upoznao, prihvatio i zavoleo kao Lejdi Gagu (Lady Gaga). Talenat je isplivao na površinu kada je imala samo 4 godine i već svirala klavir, a po čemu je još poznata i posebna ova levoruka pevačica, saznajte u nastavku.

 

ostavila_skolu

Foto: The Odyssey Online

Napustila je njujorški Univerzitet sa 19 godina kako bi se posvetila muzici i svojoj predstojećoj karijeri. „Verovala sam da o umietnosti mogu mnogo bolje da naučim sama, nego što bi me naučila škola“- izjavila je jednom prilikom.

 

soljica_caja

Foto: Pinterest

Nije retkost videti je u javnosti sa šoljicom na tacnici, iz koje se pije čaj. Upitana o čemu se radi, odgovorila je da ima običaj da sa majkom Sintijom (Cynthia) pije čaj, te da je ponese svuda sa sobom, gde želi da se oseća kao kod svoje kuće.

 

obama_o_lejdi_gagi

Foto: wetpaint.com

Bivši američki predsednik Barak Obama (Barack Obama), jednom prilikom je prokomentarisao da ga Lejdi Gaga po malo plaši jer ima osećaj da je visoka preko 2 metra kada stoji na svim onim previsokim štiklama. Istina je da je stekao potpuno pogrešan utisak, istina je da je ona izuzetno niska, te da ima čitavih 1 metar i 55 santimetra.

 

lejdi_gaga_i_sestra

Foto: talkscheap.exblog.jp

Njena mlađa sestra, Natali Germanota (Natali Germanotta), koja je ujedno i dizajner i deo njenog kreativnog tima. Odgovorna je za najluđe i najprovokativnije kostime koje njena sestra, čini se, sa lakoćom nosi na sceni.

 

vog

Foto: pandlr.com

Dok je išla u srednju školu, druga deca su je začikavala a po neka i izbegavala zbog njenog izgleda. Nakon što se našla na naslovnoj stvari prestižnog „Voga“ (Vogue), na svom Tviter (Twitter) nalogu objavila je: „Nekada su me zvali “zečiji zubi” u školi, a danas sam prava i živa Vog lepotica“.

 

performans

Foto: Heavy.com

Njen životni moto je, kako sama navodi: „Život je performans“. U produžetku je navela da je najbolji savet koji je ikada dobila glasio: „Ako vidiš sopstvenu senku to je dobro, jer znači da su reflektori uprti u tebe“.

 

the_edge_of_glory

Foto: YouTube

Za singl koji je pušten 2010. godine, a koji je poneo naziv „The Edge of Glory“, inspiraciju je pronašla u tuzi koju je osetila nakon smrti njenog dede.

 

meso_haljina

Foto: chicprofile.com

Skandalozna i neočekivana haljina od sirovog mesa u kojoj se pojavila 2010. godine, težila je sa sve cipelama, koje su takođe bile uvijene u sirove odreske, skoro 20 kilograma!

 

muzicki_umetnik

Foto: robotceleb.com

Takođe, 2010. godine,ocenjena je kao drugi po redu najsnažniji muzički umetnik, na svetskom nivou. Po sopstvenom priznanju, dok komponuje pesme ponekad puši marihuanu.

 

the_fame

Foto: Idolator

Svoj prvi album „The Fame“, koji ju je i vinuo u visine poznatih, sama je napisala i producirala. Omiljeno cveće su joj bele ruže.

Naslovna fotografija: WallpaperCave