Prošli put smo govorili o psećim zapovestima i prilično se razgalili, verujemo, kao i vi. Dovoljno je pomisliti na ljubav koju je u stanju da pruži pas i da se rastopimo poput sladoleda na suncu. Danas… E, danas takođe govorimo o zapovestima, ali o „njihovim“ zapovestima. Kao što je svima poznato oni su nekada bili ljubimci slavnih egipatskih faraona, a danas su… Pa, naslednici faraonskih ljubimaca, i u skladu sa time, imaju svoj zakonik koji vam je dobro poznat ako imate macu, a ako je još uvek nemate, upoznajte se sa pravilima njihovih veličanstava na vreme, inače će vas stići zaslužena kazna.

 

Foto: 2ch.hk

Foto: 2ch.hk

Zapovest 1: U kući živim ja i uživam sva prava, a ti si moj rob koji ima prava da koristi moj životni prostor, jer, kako običaji nalažu, neko mora da me dvori.

 

Foto: forum.cdm.me

Foto: forum.cdm.me

Zapovest 2: Mazićeš me kad god ja to poželim, a ne kad god ti poželiš. I ako ti pokazujem svoj stomak, to ne znači da ti verujem, niti da treba da počneš da me gnjaviš sa obe ruke.

 

Foto: razbibriga.net

Foto: razbibriga.net

Zapovest 3: Hoćeš psa? Može, ali u tom slučaju napravi veću kućicu za njega, jer ćeš se tamo i ti preseliti.

Zapovest 4: Ja sam jedan razmažen stvor i tu nema spora.

Zapovest 5: Dužan si da mi obezbediš topao, udoban i mekan dom u kome na sve strane nešto visi tako da mogu da se kačim i penjem kad god mi padne na pamet.

 

Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Zapovest 6: Kad vidiš da nisam pri raspoloženju nipošto mi ne smetaj, kad me prođe loša volja daću ti signal u vidu grebanja, ujedanja, furioznog trčanja, ili sedenja na tvojoj glavi ili tastaturi. A možda i tanjiru sa hranom.

 

Foto: animals.howstuffworks.com

Foto: animals.howstuffworks.com

Zapovest 7: Nemoj da čekaš praznik da bi mi poklonio konzerviranu, suvu i svakakvu drugu hranu, jer je primam 25 sati dnevno, to valjda znaš.

Zapovest 8: Kada mi je potrebna privatnost, ja ću se sakriti tako da nikako ne možeš da me nađeš. Kada tebi bude bila potrebna privatnost, ti… Pa, jednostavno zaboravi na nju.

 

Foto: wifflegif.com

Foto: wifflegif.com

Zapovest 9: Trčanje po kući u 3 ujutru bez ikakvog razloga, neočekivani napadi iz zasede, pregriženi kablovi, prevrnute činije i tako to, nisu predmet spora, a još manje razlog da me uskratiš, ne daj Bože, za neki obrok.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Zapovest 10: Dužan si da mi svakog dana obezbediš nove gomile čistog, uredno složenog i ispeglanog veša, radi valjanja, spavanja, gužvanja i raznošenja po kući. A da, neka bude što više donjeg veša (preferiram gaće), kuhinjskih krpa i posteljine, posebno jastučnica. Ajd’ sad na zadatak.

Naslovna fotografija: New Evolution Design