Kada se opisuje topla Grčka, često čujemo da je zemlja neverovatne lepote. Nije neverovatno, jer je to zemlja koju su bogovi napravili da bude po njihovoj meri. Moćni Zevs, čini se nije štedeo dok je sejao darove po njoj. Svaki predeo, na svoj način je neponovljivo umetničko delo. Pravi unikat. Zemlja neprocenjivog kulturno istorijskog nasleđa, Olimpijsih igara, bogova, muza i najukusnijih maslina. Zemlja koja je svetu darovala filozofiju, matematiku, demokratiju, medicine i politiku. Ponos Evrope i sveta, kroz 10 nestvarno lepih pejzaža i običaja.  

1

Foto: Discover Greece

Bezvremena, moćna i ništa manje lepa kraljica – Atina, jedan od najlepših gradova sveta, prebogata istorijskim lokalitetima.

2

Foto: Top Destinacije

Predivni Solun i nezaobilazni Tesaloniki. Da biste ga doživeli i razumeli, imperativ je da na svojoj koži osetite duh ovog prelepog lučkog grada.

3

Foto: Greece Travel Secrets

Božanski Olimp, dom Zevsa i Here, svakako je nešto što morate posetiti, jer šta bi bila Grčka bez moćnog Olimpa?

4

Foto: greekodyssey.typepad.com

Čuvena grčka tradicija i običaji, jedna od najlepših u svetu.

5

Od dičnog Aleksandra Makedonskog, preko Spartaka, do Herkula i Ahila, o epskoj hrabrosti i snazi ratnika drevne Grčke mašta svaki današnji vojnik.

6

Foto: Pinterest

Strašna hidra – mitsko biće iz prebogate riznice grčkih mitovima o bogovima, predivnim muzama i karakondžulama, koje je oživela najplodnija mašta ovog podneblja.

7

Foto: ameliaoil.com

Epska i nepregledna polja maslina, koja pružaju specifično zadovoljstvo svim čulima.

8

Foto: greekgrill.ca

Njegovo veličanstvo – giros. Svako dodatno objašnjenje bi bilo suvišno, poput mušice u čaju.

9

Foto: Maja’s diary

Bezvremeni mudraci koji su u amanet svetu ostavili da, i hiljadu godina nakon  njihovog postojanja, rešavaju zamršene slagalice filozofskih i drugih nauka.

10

Foto: thoughtco.com

Čuveni dorski, jonski i korintski stubovi, koji održavaju ne samo grčku, već i svetsku arhitekturu. 

Naslovna fotografija: MarketWatch