Puno ime mu je Elvis Aron Prisli (Elvis Aaron Presley). Rođen je u horoskopskom znaku jarca. „Kralj“, kako su ga popularno zvali, bio je pevač sa najviše prodatih albuma, 500 miliona primeraka. Imao je brata blizanca, koji je umro odmah po rođenju. U jednom periodu na snazi je bila zabrana da se Elvis snima od pojasa naniže, zbog uske garderobe i pokreta koje je pravio, međutim, ubrzo, zabrana je obustavljena, na sreću njegovih obožavateljki. Evo šta još ne znamo o njegovom životu.

 

elvis_note

Elvis nije napisao ni jednu od svojih pesama, koje su, u njegovom izvođenju, postajali svetski hitovi. (Foto: en.wikipedia.org)

 

casovi_muzike

Kuriozitet je saznanje da u srednjoj školi nije išao na časove muzičkog vaspitanja. Nikada nije imao formalno muzičko obrazovanje, uspeh je dugovao prirodnom talentu. (Foto: www.classboat.com)

 

kuca_elvisa_prislija

Sa samo 22 godine, od sopstvenih prihoda, kupio je kuću koja je tada koštala 102.500 dolara i u njoj je proveo dve decenije svog života. Kada pogledamo top listu najposećenijih kuća u Americi, jedina koja je posećenija od Elvisove, je Bela kuća.

(Foto: www.buckettripper.com)

 

prirodno_plav

Kao prirodni „plavušan“, farbao je kosu u „zift“ crnu boju. U srednjoj školi je često trpeo maltretiranje od svojih vršnjaka, koji su ga smatrali „maminim sinom“.

(Foto: www.thehypertexts.com)

 

gremi_nagrade

Tokom svoje karijere osvojio je 3 Gremi (Grammy) nagrade, a nominovan je čak 14 puta. Sve tri nagrade koje je osvojio, bile su za pesme na tenu jevanđelja.

(Foto: jemapellepr.wordpress.com)

 

elvis_nastupao_samo_u_americi

Zvuči možda neverovatno, ali nikada nije nastupao van granica Severne Amerike.

(Foto: monkallover.blogspot.com)

 

opra_vinfri

Elvisova dalja rođaka je čuvena voditeljka Opra Vinfri (Oprah Winfrey).

(Foto: hookedoneverything.com)

 

elvis_i_kola

Jednom prilikom, vozeći se u limuzini, Elvis je upitao vozača da li je limuzina njegova ili od kompanije za koju radi. Vozač je odgovorio da je automobil u vlasništvu kompanije. Nakon toga, Elvis mu je rekao: „Pa, sada je poseduješ ti“. Vozačeva napojnica za tu vožnju bila je luksuzni auto. (Foto: www.classiccarstodayonline.com)

 

elvis_karate

Pored neospornog muzičkog talenta, malo je poznato da je posedovao i crni pojas u karateu. (Foto: members.tripod.com)

 

poslednja_elvis

Poslednje što je rekao, pre nego što je pronađen mrtav, bilo je: „Idem u kupatilo da čitam“. (Foto: en.wikipedia.org)

Uvodna fotografija: fullhdpictures.com