Pošto je poznato da od mnogo rada ume da padne nivo šećera u krvi, preporučljivo je da uz sebe uvek imate neku slasnu čokoladu da vam pritekne u pomoć. Ako spadate u ljude koji vole raznovrsna čokoladna punjenja, spremite se da uronite u jednu sasvim novu dimenziju ukusa, od kojih će vam proraditi sva čula u telu. Punjenje od mleka, lešnika ili badema je definitivno prošlost, jer na scenu stupaju neki sasvim novi i neočekivani ukusi. Da li ste za parče čokolade sa sirom?

 

Foto: cooktroop.com

Foto: cooktroop.com

Čokolada sa svinjskom kobasicom.

Ne nije greška i da dobro ste pročitali. Ono za šta se idejni tvorac odlučio jesu sitno mleveni komadići svinjskih živih kobasica, pomešanih sa dosta ljute aleve paprike i cimetom. Sve to se seče na sitne kockice i preliva se čokoladom, preko koje dolazi još malo sitno mlevene aleve paprike. Prijatno…

 

Foto: gggiraffe.blogspot.com

Foto: gggiraffe.blogspot.com

Čokoladice sa apsintom.

Ideja je bila da se najpopularniji ukusi koktela pretoče u nadeve za čokoladne bombone, međutim, zaživeo je samo apsint.

 

Foto: haighschocolates.com.au

Foto: haighschocolates.com.au

Čokoladica sa japanskim likerom od šljiva.

Egzotično zvuči, a interesovanje povećava podatak da nema fabričke proizvodnje, već da je svaka bombonica ručno napravljena.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Čokolada sa krastavcem i votkom.

Ako elite da probate ovaj čokoladni specijalitet predlažemo da spakujete kofere, jer nas očekuje dug put do Los Anđelesa (Los Angeles).

 

Foto: chocablog.com

Foto: chocablog.com

Čokolada sa kikirikijem i kečapom.

Jedan austrijski poslastičar je svojevremeno u čast pobede Baraka Obame (Barack Obama) napravio čokoladu sa nadevom od putera od kikirikija i pica kečapa. Limitirane količine su podrazumevale i sos od jabuke umesto kečapa. I sve to u čast pobede na izborima. Šta bi bilo da nije pobedio…

 

Foto: desiblitz.com

Foto: desiblitz.com

Čokolada sa duvanom.

Jedan samoproklamovani belgijski poslastičar proslavio se tako što je napravio 60 vrsta čokoladica sa najčudnijim nadevima, među kojima je definitivno odneo pobedu ukus sa listićima kubanskog duvana, koji su prethodno bili marinirani u rumu ili konjaku.

 

 

Foto: bothwellcheese.com

Foto: bothwellcheese.com

Čokoladice sa sirom.

Od 2007. godine, „Nestle“, čiji je brend „Kit Kat“ na japansko tržište izbacio je limitirane serije sa čudnim ukusima ove popularne čokoladice, između kojih je bilo i punjenje sa soja sosom, a titulu najčudnijeg odneo je svakako nadev koji je sadržao čak 58% sira Gauda.

 

Foto: travelvui.com

Foto: travelvui.com

Čokolada sa kamiljim mlekom.

Još jedna od neočekivanih stvari koja će vas dočekati ako se odlučite da krenete put Dubaija. Jedina kompanija koja se bavi proizvodnjom čokolada sa kamiljim mlekom na svetu u vlasništvu je osnivača i šeika Dubaija Mohameda bin Rašida Al Maktuma.

Foto: culinaryadventuresofthecocoanut.wordpress.com

Foto: culinaryadventuresofthecocoanut.wordpress.com

Čokolada sa pečurkama.

Ne govorimo o ludarama, u pitaju su čuvene „šitake“ pečurke.

Foto: snacks.wonderhowto.com

Foto: snacks.wonderhowto.com

Čokolada sa pucketavim nadevom.

Svi se sećamo čuvenih „pop rock“ bombonica koje su pucketale kada ih stavimo u usta. E, jedan poslastičar iz Barselone došao je na ideju da napravi fil od lešnika, morske soli, kokosovog maslaca i ovih pucketavih bombona.

Naslovna fotografija: 1zoom.me