Ako ste ljubitelji zastrašujućih horor filmova, onda prepoznajete na prvi pogled odakle je ova opatica od koje se ledi krv u žilama. Ako pak radije zaobilazite ovaj žanr kinematografije, posle koga nema spavanja, govorimo o filmu „Opatica iz pakla“, koja od septembra seje strah po bioskopskim salama širom sveta. Slažemo se u oceni da je ovo definitivno jedan od najstrašnijih negativnih likova svetske kinematografije ikada, a da ne bismo zaboravili da je ovo ipak samo film, odlučili smo da zavirimo malo iza kulisa i saznamo neke interesantne pojedinosti. Neće biti strašne kao film, obećavamo.

 

Foto: returningvideotapes.com

Foto: returningvideotapes.com

S obzirom da je snimanje filmova u verskim objektima u Rumuniji strogo zabranjeno, ekipa je morala da napravi repliku manastira. Režiser je koristio slike jedng manastira iz sela u blizini engleske pokrajine Saseks (Sussex).

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ako ste se pitali ko bi mogao da glumi ovakav lik, u pitanju je Boni Arons (Bonnie Aarons), koja je istoimeni lik glumila i u filmu „Prizivanje 2“.

 

Foto: geektyrant.com

Foto: geektyrant.com

Ne može se svrstati u klasične horor filmove u kojima ubica iskače sa nožem iza svakog ćoška, ali je svakako film prepun scena prepadanja.

 

Foto: indiewire.com

Foto: indiewire.com

„The Nun“ je zapravo spin off isto tako jezivog filma „Prizivanje 2“ iz 2016. godine.

 

Foto: movieplayer.it

Foto: movieplayer.it

Snimanje ovog horor filma započeto je februara 2017. godine, a bilo je potrebno 27 radnih nedelja da bi projekat bio završen.

 

Foto: giantbomb.com

Foto: giantbomb.com

Ime demona, Valak, nije izmišljeno, već je preuzeto iz mitologije, demonologije (nauka o demonima), međutim prikaz časne sestre je plod mašte režisera.

 

Foto: ihorror.com

Foto: ihorror.com

Demonologija kaže da je Valak demon višeg reda, koji upravlja sa čak 30 legija nižih demona i jaše dvoglavog zmaja. Prikaz ovakvog bića, kroz lik časne sestre, naišao je na osudu Katoličke crkve u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Foto: geektyrant.com

Foto: geektyrant.com

Film je najpre nazvan „Priča o Valaku“. Međutim, tvorcima je naziv delovao ni malo atraktivan, pa su odlučili da je „The Nun“ (Opatica iz pakla), daleko zvučnije i intrigantnije.

 

Foto: cinevox.be

Foto: cinevox.be

Jonas Bloket (Jonas Bloquet), koji je glumio lik mladog Frenčija (Frenchie), oduševljen je filmovima „The Conjuring“ (Prizivanje) i „The Conjuring 2“ (Prizivanje 2), koji su praktično preteča ovog jezivog ostvarenja.

 

Foto: cinevox.be

Foto: cinevox.be

Režiseri su dugo bili u potrazi za glumcem ili glumicom koji bi se idealno uklopio u njihovu zamisao kako bi trebalo da izgleda ovaj demon, te dok nisu odabrali glumicu koja je i tumačila lik, nisu bili sigurni da li da ulogu povere muškarcu ili ženi.

Naslovna fotografija: bolsamania.com