Čudna je stvar ljudska psiha. Kad je najteže zapnemo i uz osmeh izguramo neke od najtežih epizoda u životu. A onda, kada odlučimo da ne jedemo čokoladu više, zapnemo, kao da smo doneli kakvu sudbonosnu odluku, pa je odlažemo do onog večitog sutra, do prvog u mesecu, do ponedeljka… Koji, na kraju, uglavnom i ne stigne. A pošto znamo da homo sapiens, pogotovo ženskog roda, nije biće koje lako -guta- poraz, tada pribegava nekim sitnim lažima, takozvanim -belim-, koje tako lepo i ohrabrujuće zvuče, a nikome ne štete. Bar tako deluje.

 

rano_na_spavanje

Foto: youtube

„E, od večeras ležem u krevet ranije“.

Jeste, bake su nas učile da valja ranije leći, jer se koža prirodno obnavlja u snu do ponoći i ne postoji osoba na ovom svetu koja ne voli da spava, ali, čini se, minuti, da ne kažemo sati, uveče uvek prolaze brže, a kao za inat, najbolji filmovi su uvek kasno, najbolje sedeljke su uvek bolje uveče i tako…

 

samo_jednu

Foto: James Smith

„Mmmmm, obožavam ovu čokoladu, ali ću uzeti samo jednu kockicu“.

Da li je ikada iko upoznao osobu koja je zaista uzela samo jednu kockicu čokolade, ili neko zna nekoga, ko zna nekoga da je odoleo???

 

jos_samo_jednu_epizodu

Foto: npr.org

„Pogledaću još samo jednu epizodu“

Kada su u pitanju dobre serije i nešto malo slobodnog vremena, umerenost je tako precenjena… Zar ne?

 

jos_jedne

Foto: keyword-suggestions.com

„Ufff, moram negde da nađem pare da kupim ove cipele, neću izlaziti iz njih. A i bolje su od svih onih stodvadesetosam pari koje već imam“.

Pomirimo se sa sudbinom, sve žene su iz istog kalupa potekle, imaju dve noge, ali na te dve noge može da se obuje mnogo cipela. Mnogo, ali nikada dovoljno.

 

kamera_dodaje

Foto: m.webmd.com

„Pa šta, svi znamo da kamera dodaj bar još 5 kilograma“

Jednom prilikom, neki modni kreator je izjavio: „Nisu farmerke ono što vam pozadinu čini velikom“…

od_sutra

Foto: quickmeme.com

„Dosta je bilo, od sutra počinjem sa treninzima“.

Tu i tamo, neko i počne sa tim sutrašnjim treningom. Uglavnom izdrže par dana. Nedelju, dve. Pa onda jedna pristojna pauza, a onda jovo na novo. Opet od sutra.

 

zapamticu_

Foto: filmskihitovi.blogspot.rs

„Ma što da pišem, zapamtiću“.

Još jedna urbana legenda, koja funkcioniše jedino u holivudskim filmovima.

 

jos_dva_minuta

Foto: lattesandlaughter.com

„Evo još samo dva minuta i odmah ustajem“…

Možda nije naučno, ali je svakako dokazano da je ujutru sila Zemljine teže najjača u reonu našeg toplog kreveta, posebno u hladnim mesecima.

 

previse_vremena_na_internetu

Foto: smallbiztrends.com

„Samo ću na sekund da proverim Instagram (Facebook, Twitter, Snapchat, Messenger)“…

Društvene mreže? Ne, pravi naziv za ove pojave su vremenske crne rupe. Otvorite svoj profil samo na jedan minut, a on vam proguta jedan sat. Ponekad dva. A vrlo često i tri.

odgovor

Foto: shirleymaya.com

„Ne odgovara mi na poruku… Hm, verovatno spava. Da, sigurno spava“.

Čista slatka mala laž, u koju ne veruje ni onaj ko je ponavlja sam sebi, ali eto, neka, ne šteti nikome a manje boli. Hej, a možda su ga/je oteli vanzemaljci, pa se zato ne javlja? Nema šta treće…

Naslovna fotografija: Be The Fit Mama – WordPress.com