Iako je ovo doba u kome pravila baš i ne važe, mi smo rešili da ponovo ispoštujemo naše, odavno ustanovljeno, pravilo da vas s vremena na vreme počastimo nekim potpuno neverovatnim, novim, zabavnim i fascinantnim, a kratkim informacijama. U cilju poštovanja tog pravila, napravili smo listu od novih 10, još zabavnijih, još neverovatnijih i još uzbudljivijih podataka, koji se kriju širom ovog našeg nepredvidivog sveta, a do kojih smo mi uspeli da dođemo.

 

Foto: shockpedia.com

Foto: shockpedia.com

Jedan od najvećih slikara svih vremena, Salvador Dali, gotovo nikada nije plaćao svoje račune u restoranu. Umesto novca, imao je običaj da na poleini samog računa nacrta nešto, što bi, po običaju, zaposleni iz restorana odmah nakon toga unovčili. Uvek je, kažu, preostajao dobar bakšiš.

 

Foto: mentalfloss.com

Foto: mentalfloss.com

Dve godine po završetku II svetskog rata, 1947. godine, revoltirana deca u Kanadi su organizovala višednevni protest, nakon odluke proizvođača čokolade da poveća cenu sa 5 na 8 centi za tablu ovog slatkiša.

 

Foto: factinate.com

Foto: factinate.com

Jedan od najvećih komičara ikada, pokojni velikan Robin Vilijams je, prilikom jednog intervjua, osvrćući se na svoje detinjstvo, rekao da je kao dečak bio punačak, zbog čega su ga druga deca izbegavala, pa je uglavnom vreme provodio sam. Ipak našao je način da zabavi sam sebe, pa je proizvodio različite glasove, govoreći sam sa sobom.

 

Foto: wall.alphacoders.com

Foto: wall.alphacoders.com

Da su i veliki i pametni ljudi imali sulude ideje, govori u prilog tvrdnja, po kojoj je jedan od najvećih grčkih filozofa Aristotel, smatrao je da mozak predstavlja potpuno nebitan organ koji služi kako bi hladio krv, te da se u njemu nalazi duh čoveka…

 

Foto: art.com

Foto: art.com

Pre nego što je tragično nastradali predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džon Kenedi doneo odluku o uspostavljanju embarga na proizvode iz Kube, prethodno je kupio čak 1.200 kubanskih cigara, u kojima je posebno uživao.

 

Foto: cngcoins.com

Foto: cngcoins.com

Princ helenističke države po imenu Mitridat IV, pokušavši da izbegne smrt trovanjem, tokom života je uzimao svakodnevno male količine otrova, kako bi telo razvilo imunitet na otrov. Kada je pokušao sam sebe da otruje istim tim otrovom, kako bi izbegao da Rimljanima padne u ruke, nije uspeo jer je razvio imunitet na otrov.

 

Foto: thescienceexplorer.com

Foto: thescienceexplorer.com

Najviši čovek od kako je sveta i veka zvao se Robert Vadlou (Robert Wadlow) i bio je visok neverovatnih 2,72 metra.

 

Foto: newsinfo.inquirer.net

Foto: newsinfo.inquirer.net

Koliko puta ste se kao đak zapitali ko je bre izmislio domaći zadatak… Odgovor na to pitanje je italijanski učitelj Oto Roberto Nevilis, 1905. godine, kako bi kaznio svoje nestašne đake.

 

Foto: factrepublic.com

Foto: factrepublic.com

Daleke 1880. godine tajlandska kraljica Sunanda se udavila na očigled ogromnog broja prisutnih, jer je postojalo strogo pravilo da princezu niko ne sme da dotakne.

 

Foto: blogs.plos.org

Foto: blogs.plos.org

Upitan da objasni razliku između sviđanja i ljubavi, veliki Buda je odgovorio: „Kada vam se neki cvet sviđa, vi ga uberete, a kada ga volite, vi ga zalivate“.

Naslovna fotografija:  favim.com