Ovu rubriku više nije ni potrebno da najavljujemo posebno, jer i sami znate da je došlo vreme za zanimljivosti koje prikupljamo širom celog sveta. Jezdili smo, tragali, slušali, zapisivali i konačno napravili listu od 10 posebnih zanimljivosti, pa bi bilo dobro da se spremite za dozu čuđenja, oduševljenja, neverovanja i smejanja. Uostalom, na to ste i navikli sa nama.

 

Foto: exclusive.ba

Foto: exclusive.ba

Za početak jedna smešna zabluda uz koju smo svi odrastali… Dakle, legenda kaže da plava strana briše ono što je napisano hemijskom olovkom. Kako se nama čini, daleko je verovatnije da zmajevi ipak postoje… Šifra: korektor iz raja izašao.

 

Foto: jujuyalmomento.com

Foto: jujuyalmomento.com

Persijska princeza Kajar (Qajar) svojevremeno je bila simbol neprevaziđene lepote, pa se govorilo kako se čak 13 mladih prosaca izvršilo samoubistvo jer ih je ova dama odbila, smatrajući da zaslužuje više. Lepota je, ipak, u očima posmatrača.

 

Foto: russian7.ru

Foto: russian7.ru

Ako mislite da nešto u svom životu možete da postignete samo sa fakultetskom diplomom, razmislite opet. Nikolaj Čaušesku je od obrazovanja imao završenu samo osnovnu školu, nakon čega je radio kao šegrt u jednoj obućarskoj radnji. Završio je kao predsednik Rumunije, koji je tu funkciju obavljao čak 24 godine.

 

Foto: vintag.es

Foto: vintag.es

Nekada se „peglanje“ kose shvatalo bukvalno, pogotovo 60-ih godina prošlog veka…

 

Foto: gettyimages.fr

Foto: gettyimages.fr

Mislite da vam se nižu samo nesupesi u životu i da će tako biti zauvek? A da li ste znali da je čuvena „Coca Cola“ prve godine od kako je ugledala svetlost dana, uspela da proda samo 25 flašica ovog, danas, najpopularnijeg pića na svetu?

 

Foto: sciencevibe.com

Foto: sciencevibe.com

Sve do 1913. godine u Sjedinjenim Američkim Državama roditelji su i zvanično imali pravo da svoju decu poštom pošalju svojim rođacima.

 

Foto: indiatoday.in

Foto: indiatoday.in

Kada je indijskom farmeru preminula supruga do koje hitna pomoć nije mogla da stigne na vreme jer do njihovog sela nije bilo puta, on je prodao kozu, kupio jedno dleto, jedan čekić i kanap, te je počeo sam da pravi put kroz planinu. Bio je istrajan pune 22 godine, i uspeo je da skrati put sa tadašnjih 75 kilometara do najbližeg grada na svega 1 kilometar.

 

Foto: skutecnosti.cz

Foto: skutecnosti.cz

Josif Džugašvili Staljin, svojevremeno je zabranio svojim čuvarima da ulaze u njegove lične prostorije pod bilo kojim uslovima, pa je odlučio da testira njihovu poslušnost, tako što je izabrao trenutak u kome je tako vrisnuo da je to jezivo zvučalo. Nakon što su čuvari uleteli ubeđeni da mu se nešto desilo, sve do jednog ih je streljao, pošto su se oglušili o njegovo strogo naređenje.

 

Foto: soridapress.ro

Foto: soridapress.ro

Ako ste pomislili da je „Milka“ čokolada dobila ime po nekoj kravi Milki, prevarili ste se. Istina je da je to kombinacija reči „Milch“, što u prevodu sa nemačkog jezika znači mleko i reči „Kakao“, za koju svi znamo šta je.

 

Foto: back2health4you.com

Foto: back2health4you.com

Dužina ljudskog stopala ekvivalent je rastojanju između lakta i ručnog zgloba.

Naslovna fotografija: DeviantArt