Često čujemo izraz “kriza srednjih godina”. To je onaj period života kada, bilo da je u pitanju muškarac ili žena, još uvek nije kasno za novu ludost, ali je i te kako kasno za detinjarije. Po nekim statističkim podacima, 40-e godine, u životu jednog čoveka su najbolje godine, kada se još uvek ima dovoljno snage, ali za razliku od pređašnjih godina i dovoljno akumuliranog iskustva. To je doba kada se postiže i pobeđuje, doba koje nam vraća uloženo, ali i doba koje po malo zastrašuje. Međutim, kako bismo izbegli definicije iz udžbenika, odlučili smo da na šaljivi način ilustrujemo srednje godine, u kojima, ustvari, treba maksimalno uživati, jer je to poslednja prilika da proživimo neki oblik detinjstva.

 

1

Foto: englishsite56.tr.gg

Srednje godine? Da to je ono doba kada konačno nešto znaš, ali te niko ništa uglavnom ne pita.

 

kritika_2

Foto: www.sokoladassielai.lt

Polako jenjava kritika starije generacije, a primat preuzima najpre blago, a zatim žustro kritikovanje mladih koji žive -brzo- i ne poštuju pravila iz -našeg- vremena.

 

frizura_3

Foto: Pinterest

Period kada žene sve češće, umesto frizure menjaju frizera, pa migriraju ka onim koji šišaju brže i koštaju manje.

 

uvlaci_stomak

Foto: Dissolve

Doba kada veliki broj muškaraca polako počinje da uvlači stomak kada prolazi pored ogledala… Ili atraktivne žene.

 

stednja

Foto: ljubki-nesmisel.si

Svetla se polako gase, biraju se slabije sijalice, ali ne zbog romantike, na scenu je nastupila ekonomija i sve poteškoće koje ona nosi sa sobom, a koje nisu ništa manje od onih romantičnih.

 

zena_u_ogledalu

Foto: Cretalive

Ahhhh da, sa setom se sećamo detinjstva kada smo stajali satima pred ogledalom praveći grimase. Sada kada se pogledamo, pogotovo nakon buđenja, čini se da ogledalo uzvraća udarac.

 

odustajanje

Foto: Fierce, Freethinking Fatties – WordPress.com

Žena u srednjim godinama se probudi subotom ujutru, odluči snažno da se spremi i da ode u teretanu na trening, ali nekim čudom, ta odlučnost brzo prolazi u srednjim godinama.

 

8

Foto: FreeArt

U srednjim godinama se često dešava da bismo nešto hteli, ali prosto ni sami ne znamo šta, jer sve bitke koje vodimo rano je da ih okončamo, a kasno da se preispitavamo da li smo ipak negde taktički omanuli.

 

pretposlednje

Foto: elcardiologoencasa.com

Da, ovo je ono doba kada surovo postajemo svesni svog tela, pa te srednje godine počinju da se primećuju na kukovima, stomaku, zadnjici, nadlakticama, podbratku…

 

poslednje

Foto: David Bain

Možda najbolja definicija ovog perioda glasi: sve te boli, a ako te nešto i ne boli, to i ne funkcioniše.

Naslovna fotografija: The Stress Surfer