Postoji onaj egzaktni deo života, koji živimo svakodnevno, a koji možemo da osetimo, opipamo i omirišemo, uživamo u njegovim lepotama i istražimo svaki segment. Sa druge strane, postoji onaj segment koji ne razumemo uvek, koji protivureči zakonima, ljudskim i prirodnim i koji možemo da okarakterišemo samo kao – neverovatan. E baš takvih 10 saznanja smo pripremili da se uz njih zabavimo i iznenadimo.

 

iran_uhapsio_veverice

Foto: Pinterest

Iranska obaveštajna služba je u 2013. godini „uhapsila“ 14 veverica, pod sumnjom da su obaveštajci Sjedinjenih Američkih Država u tela veverice uneli prislušne uređaje. Nema tačnih informacija šta se dogodilo sa vevericama.

 

najbrojnija_porodica_na_svetu

Foto: Michelle Nini Blog

Najbrojnija porodica na svetu živi u Indiji. Glava porodice, muškarac, živi sa svoje legitimne 34 žene, sa kojima je u brakovima, iz kojih je dobio čak 94 zdrave dece.

 

najstarije_bice_na_svetu

Foto: ScienceNordic

Najstarije stvorenje na svetu, javnosti poznato bio je mekušac, koji je bio star čak 507 godina, do trenutka dok ga grupa naučnika koja ga je proučavala, nije ubila i to slučajnom greškom.

 

carls_darvin_jeo_zivotinje

Foto: npr.org

Postoji podatak koji kaže da je naučnik Čarls Darvin (Charles Darwin), od svake životinjske vrste koju je otkrio, pojeo po jednu jedinku, u svrhu daljeg istraživanja.

 

jezero_kisnice

Foto: A New World Society

Neverovatan podatak kaže da je muškarac u američkoj državi Oregon (Oregon) uhapšen jer je prikupljao kišnicu, pod objašnjenjem da je voda državno vlasništvo. Detaljniji podaci kažu, da se radi o čoveku po imenu Geri Harington (Gary Harrington) starom 64 godine, koji je u trenutku hapšenja u svom posedu imao milione litara kišnice. Vlasti su ga optužile da je nezakonito pregradio reku koja je snabdevala vodom celo mesto, te je kažnjen sa 30 dana zatvora.

transplantacija_srca

Foto: Medical Xpress

Čovek na kome je obavljena transplantacija srca, primio je organ od muške osobe, koja je izvršila samoubistvo. Ovaj podatak možda i ne bi bio tako zanimljiv, da isti taj čovek nije oženio udovicu preminulog, i nakon nekoliko godina izvršio samoubistvo na isti način, na koji je to učinio čovek čije je srce dobio.

 

zacementiran_auto

Foto: taringa.net

Građevinski radnici u Brazilu, odlučili su da zacementiraju vozilo vlasnika, koji je prethodno, iako zamoljen da pomeri vozilo sa mesta predviđenog za cementiranje, odbio da to učini.

 

kraljica_na_svadbi

Foto: weknowmemes.com

Par koji je planirao svadbu, 2012. godine u Engleskoj, rešio je da se našali, pa su poslali pozivnicu kraljici Elizabeti II (Elizabeth). Ono na šta nisu očekivali je to, da se kraljica rado odazvala pozivu i prisustvovala ceremoniji venčanja.

 

heroin_u_medicinske_svrhe

Foto: deamuseum.org

Heroin se, pre nego što je počeo da se konzumira kao teška droga, korišćen u medicini i prepisivan pacijentima koji su bili zavisni od morfijuma.

 

zombi

Foto: Mother Jones

Jedno istraživanje je dalo prilično neverovatne rezultate, po kome se skoro 10 % Amerikanaca panično plaši zombija, iako im je objašnjeno da oni zapravo ne postoje. Strah od zombija, odnosno, bolje rečeno strah da se ne postane zombi se zove kinemortofobija (kinemorthophobia).

Naslovna fotografija: 500px ISO