Pikanterije iz života poznatih, „virkanje“ u njihove živote, ekskluzivne informacije i nove slike. Svako od nas voli da zna šta radi njegov omiljeni sportista u slobodno vreme, koji mu je hobi, kakva mu je devojka, gde je letovao i kako se provodio… Takođe, volimo da znamo šta je trener rekao svojim igračima u pauzi, zašto su se pokoškali timski igrači, kakvi su bili pre nego što su bili svetski poznati. Sve to, a i još mnogo toga pronaćićete u produžetku.

 

fenerbahce

Foto: boxofficefootball.com

Na jednom meču u kome je učestvovao i turski prvoligaš Fenerbahče (Fenerbahce), bio je zabranjen ulaz muškarcima. Ovo je bio inovativni vid kazne, koji je klub pretrpeo zbog nemira na prethodnoj utakmici. Ipak, tribine su, na potpuno iznenađenje bile pune, jer je karte za utakmicu kupilo 40.000 žena.

 

golf

Foto: wtflindseyp.blogspot.rs

Kada biste učestvovali u nekom kvizu, da li bi ste znali odgovor na pitanje od čega je skraćenica naziv za golf? Ako ne, evo odgovora. Ime popularnog sporta golf je skraćenica od –Gentleman Only Ladies Forbidden-, odnosno u prevodu – samo gospoda, damama zabranjeno. Objašnjenje je prilično jednostavno, a kaže da je ime poteklo od činjenice da je ova igra u Škotskoj bila zabranjena ženama.

 

figo

Foto: blog.mylocalpitch.com

Srčani navijači Barselone nikada nisu oprostili legendarnom Luisu Figu (Luis Figo) prelaz u redove svog najvećeg rivala Real Madrida. Animozitet prema jednom od 100-tinu najboljih živih igrača prema listi FIFA, najeksplicitnije je iskazan u novembru 2002. godine, kada je kraljevski klub gostovao na Kamp Nou (Camp Nou). Tom prilikom navijači Barselone gađali su Figa sa čim su stigli, a najbizarnija stvar koja je poletela ka njemu bila je svinjska glava koja je pala kraj njegovih nogu.

 

drogba

Foto: afrizap.com

Slavni afrički fudbaler Didije Drogba (Didier Drogba), kao dete je nosio nadimak -Tito-. Slučajnost? Sigurno ne, jer je njegova majka bila oduševljena jugoslovenskim maršalom Josipom Brozom Titom.

 

pak

Foto: David Henne

Hokej na ledu je sport za koji se odlučuju samo jaki i izdržljivi, to je poznato. Ali ono što nije poznato, je to da je prvi pak ikada korišćen bio ustvari zaleđen kravlji izmet.

 

tim_dankan

Foto: blamemyfather.com

Poznati američki košarkaš Tim Dankan (Tim Duncan) je dokaz da ne bude sve uvek onako kako želimo, ali da na kraju ispadne i bolje od onoga što smo hteli. Za pojmove profesionalne košarke, kasno je počeo da je igra, tek sa 13 godina. Razlog tome je što se u svojoj domovini, na Devičanskim ostrvima bavio plivanjem i bio prvak u ovom sportu. Međutim, jak uragan koji je pogodio njegovo ostrvo uništio je bazen u kome je trenirao, pa se preorijentisao na košarku.

 

bio_zabranjen

Foto: Youtube

Od 1930. godine do 1950. godine, stoni tenis je bio zabranjen u tadašnjoj SSSR. Objašnjenje je kazivalo da se ovo smatra sportom koji može da ošteti vid, s obzirom da loptica može da dostigne brzinu od 105,6 kilometara na sat.

muhamed_ali

Foto: Neatorama

Neke od najboljih stvari na svetu događaju se „slučajno“. Za to je dokaz i najbolji bokser svih vremena Muhamed Ali (Muhammad Ali), koji je u 12-oj godini počeo da trenira boks, nakon što su mu stariji dečaci ukrali bicikl, a policajac mu u šali rekao počni da treniraš boks.

 

roman

Foto: constative.com

Ko god je ikada čuo za slavnog Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, znao je koliku je strast on gajio prema kockanju. Na to i podseća kockarnica u nemačkom Visbadenu u koju je slavni pisac često odlazio a u kojoj stoji tabla sa natpisom da je on tu igrao i da je ostao dužan današnjih 240.000 eura. 2013. godine, vlasnik engleskog kluba Čelzi (Chelsey), Roman Abramovič izmirio je dug kockarnici i zatražio da se tabla skine rečima: „Dostojevski nikome ništa nije dužan. Skidajte tu sramnu tablu!“

Naslovna fotografija: wallpapermad.com