U svojim filmovima tumačio je ulogu dilera raritetima, koji je u rukama držao knjigu za koju su tvrdili da je napisao sam đavo. Bio je dovitljivi i sarkastični gusar čiji je život bio i više od avanture. Zatim je tumačio uplašenog dečaka/lutku, koji je umesto ruku imao makaze. Našao se u ulogama najvećeg zavodnika koji je ikad postojao, ludog šeširdžije iz Zemlje čuda… Lista je beskonačna, a on je neponovljivi Džoni Dep.

 

edvaed

Foto: digitalspy.com

Edvard Makazoruki (Edward Scissorhands).

Priča o jednom neobičnom džentlmenu, koji je umesto ruku imao makaze. Njima je šišao travu i pravio neverovatne frizure. On je ustvari lutka koju je stvorio pronalazač, koji je umro pre nego što mu je napravio ruke.

 

svini_tod

Foto: gandex.ru

Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit (Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street).

Nepravedno osuđeni Svini Tod, nakon odsluženja kazne, zaklinje se na osvetu onima koji su bili odgovorni za tragediju njega i njegove porodice. Nakon što ponovo otvara svoju berbernicu, u njoj nije kratio samo brade, već i glave. Čini se da ovakvu ulogu niko ne bi izneo bolje od Depa.

 

cokolada

Foto: Pinterest

Čokolada (Chocolat).

Rouks, hrabri i buntovni zavodnik, koji pomaže lepoj oslastičarki i njenoj ćerki da se izbori za svoja prava, koja joj je konzervativna sredina oduzela. Čini se, rođen da isteruje pravdu i jede rukom napravljenu čokoladu.

 

deveta_kapija

Foto: Fanpop

Deveta Kapija (The Ninth Gate).

Triler u kome Džoni tumači lik Dina Korsa, dilera umetničkim raritetima, koga unajmljuje prikriveni okultista Boris Balkan da pronađe i dostavi mu knjigu za koju veruje da ju je napisao sam đavo. U potrazi za knjigom, dogodiće mu se nestvarni događaji, koji kulminiraju još nestvarnijim krajem. Naša preporuka je da ga ne propustite.

 

sesirdzija

Foto: Wallpapers Wide

Ludi šeširdžija (The Hatter).

Prilikom jednog intervjua, Džoni Dep je izjavio da mu se, tumačeći ulogu Šeširdžije, bukvalno ispunio njegov glumački san. Verovatno je zato i briljirao u izvedbi ovog lika narandžaste kose, koji se otrovao živom, praveći šešire.

 

carli

Foto: pluggedin.com

Čarli i fabrika čokolade.

Džoni Dep kao Vili Vonka, direktor magične fabrike koja proizvodi čokoladu doneo je sreću ne samo Čarliju, nego i deci širom sveta koja su pogledala ovaj film. Ustvari, nisu samo deca uživala u gledanju ekranizacije ovog popularnog dela, svi smo po malo pobegli opet u detinjstvo.

astronautova_zena

Foto: deppimpact.com

Astronautova žena (The Astronaut’s Wife).

Astronaut  vodi miran život sa voljenom suprugom, koja je bila učiteljica, a kada dužnost pozove, odlazi u svemirska prostranstva. Delovalo je kao uzbudljiva idila, dok prilikom jednog boravka u svemiru u njega i njegovog saputnika nije ušao vanzemaljski oblik života, koji je sa sobom poneo na Zemlju. Nakon toga, pogađate, ništa više nije ostalo isto…

 

don_huan

Foto: Fanpop

Don Huan de Marko (Don Juan de Marco).

Džon de Marko, pacijent mentalne bolnice, koji veruje za sebe da je najveći zavodnik svih vremena, Don Huan de Marko, te poverava svoje avanture psihijatru koji ga pomno sluša. Mi nekako verujemo da je Dep, ako ne najveći onda u redu najvećih zavodnika svog vremena.

 

dzek_sperou

Foto: picsart.com

Džek Sperou – Pirati sa Kariba (Jack Sparrow – Pirates of the Carribean).

Ako ste ga gledali u ulozi gusara koji je sve nadmudrio svojom dovitljivošću i sjajnim smislom za humor, onda je svaki komentar suvišan. A ako ste kojim slučajem propustili da gledate avanture Džeka Speroua i njegovih prijatelja, ne časite ni časa, uplovite u magiju gusarskog života n malo drugačiji način.

turista

Foto: Pinterest

 

Turista (The Tourist).

Akcioni film sa Džoni Depom u glavnoj ulozi, u kojoj se odlučuje na miran put u Evropu kako bi zaboravio bivšu ljubav, ali se ispostavlja da će to biti sve samo ne miran put…

Naslovna fotografija: wallpaperswide.com