Život često nije bez prepreka. Situacije sa kojima se svakodnevno suočavamo nisu uvek lepe. U životu svakog pojedinca postoji niz situacija-prekretnica,, kada mora odlučiti kojim putem da krene dalje. Mali broj srećnika nema problem sa donošenjem odluka, no, većina ljudi ima. Predstavljamo vam 10 najtežih životnih odluka:

Ukus sladoleda:

Ne šalimo se! Biranje sladoleda je prva teška odluka u detinjstvu svakog pojedinca. Izbor koji se tada pruži zaista nije lak, a samo je početak budućih životnih dvoumljenja.

Kupovina poklona:

Rođendan, godišnjica, praznici – kako izabrati poklon, kada imamo ograničen budžet, a poklon mora biti jedinstven i poseban za osobu kojoj je namenjen?! Potraga za poklonom zaista nije lak zadatak.
_odlukaaa_

Studije:

Šta upisati posle srednje škole, da li ono što volimo ili ono što donosi novac? Kako spojiti oba? Da li smo doneli pogrešnu odluku? Sve su to pitanja koja se vrzmaju, a tek godinama posle, možda, saznamo pravi odgovor.

Šta posle studija:

Završili ste studije i šta sada? Da li da odmah tražite posao ili da se prepustite nečemu što niste stigli da uradite do sada, a tiče se zadovoljstva. Svi mi imamo velike snove, malo nas ih ostvari tokom života. Imamo i male snove koji se ne uklapaju u stilove života koje vodimo. Hrabri ih ostvare, ziheraši idu na sigurno. Obe odluke su dobre i nijedna nije.

Posao:

Koji od dva posla izabrati; da li prihvatiti dobro plaćen posao, ako nam je ostalo još nekoliko ispita do kraja studija i slična pitanja, neretka su kada je izbor posla u pitanju. Pod uslovom da ne živite u Srbiji. Tada sigurno nećete imati dilemu “koji od dva posla izabrati”.
_odluk_

Partner/ka za stvaranje porodice:

Da bi se stiglo do fraze „živeli su srećno do kraja života“, prvo moramo prebroditi silne prepreke. Izbor partnera sa kojim ćemo osnovati porodicu nije nimalo lak zadatak, jer za uspešnu porodicu ljubav nije dovoljna, bitni su i drugi faktori. Na nesreću, retko kada možemo sa sigurnošću znati da li je naša odluka prava.

Pustiti ljude da odu iz naših života:

Uh, ova situacija je baš teška. Posle toliko vremena provedenog u ljubavi i suživotu sa nekim, on/ona je odlučio/la da ode, da prekine odnos, da se odseli. Ok, ako je takva njegova/njena odluka, i posle brojnih razgovora, ista, možda je trenutak da je prihvatimo.

Pustiti ljude da uđu u naš život:

Podjednako teška odluka kao prethodna, naročito nakon razočaranja. Probajte da se ne plašite da donesete odluku da pustite novu osobu u život i ne vodite se floskulom da su svi isti. Nisu svi isti.

SONY DSC

SONY DSC

Brak:

U braku emocije nisu dovoljne. U braku gubimo neke slobode na koje smo navikli i dobijamo nove odgovornosti. Niko ne kaže da je to loše, ali pripremite se na to i dobro razmislite da li ste spremni za ovakav vid zajednice, kako posle ne bi ispalo da ste očekivali nešto potpuno drugačije.

Večita opšta dilema – srce ili um:

Logika ili emocije, to je dilema koja nas muči celog života. Konačna odluka je naša i svi saveti osoba koje priupitamo za isti ne pomažu.

http://listcrux.com

slika: flickr