Marame, pored toga što nas štite od hladnoće oko vrata, čine i lep komad aksesorajza. One mogu biti različitih veličina, boja, printova i materijala. Poznati modni kreatori nisu zaobišli da u svoje kolekcije uvrste i marame. Dizajnirali su ih tako da budu uklopljive uz različite stilove. Pogledajte 10 marama koje su ušle u modu bez namere da iz nje i izađu.

D&G (crno-bela na tufne)

Na ovoj marami potpis potvrđuje autentičnost. Luksuzna je i moderna, na velike tufne, crne na beloj pozadini. Čista svila.
dg-jpeg

Burberry (prepoznatljiv oker karo)

Šta reći za ovaj dezen, osim da je svima poznat i veoma lako uklopljiv uz različite odevne kombinacije. Marama prepoznatljivog dezena je lagana, meka, lanena ili svilena i savetuju je uz kežual odeću. Postoje različite varijacije boja i veličine.
burberry-jpeg

Yves Saint Laurent

Luksuzna, šifon-svilena marama, inspirisana stilom 70-ih (šara je prepoznatljiva), mekana je za kožu, a kombinuje se veoma lako.
ysl

Gucci (boja za sve kombinacije)

Ovu šal-maramu karakteriše spoj dva materijala: polu-sintetičke tkanine i kašmira. Lagana je, meka, ima neupadljivo utisnute logoe, a pruža elegantan i nenametljiv izgled. Postoji u više boja.
gucci-jpeg

Salvatore Ferragamo (egzotični print)

Ženska marama koja za print ima kombinaciju egzotičnih biljaka i životinja (konja, tigrova ili slonova). Ova kombinacija, onome ko je ponese, daje notu elegancije. Najčešće se nosi oko vrata, ali može i na druge načine. Setite se samo elegantnih dama koje jure po aerodromima sa maramom vezanom oko ručke kofera. Često biraju baš ovu maramu.
salavtore

Alexander McQueen (prepoznatljiva lobanja):

Svileno-šifonska marama sa tufnama koje su formirane od lobanja. Lagana i tanka, uklopljiva je uz razne odevne varijante, recimo, uz kožnu jaknu.
amkv

Marc Jacobs (za malo hladnije dane):

Marama roze tonova i zelene grafike, iako deluje kao prolećni dezen, kombinovana je od viskoze i vune, pa se može nositi i tokom hladnijih dana. Zamišljena je da se nosi uz opuštene autfite.
markjakob

Versaće (čuvena meduza)

Na ovoj marami dominiraju barokni stil i zlatna boja. U sredini se nalazi prepoznatljiv Versaće znak, glava mitskog bića, meduze. Marama je od čiste svile, elegantna, ali i efektna kao detalj uz neutralnu odeću. Takođe, dolazi i u varijantama hrabrijih boja.
versace

Valentino (duguljasta marama)

Ova marama je duguljasta, pravougaona i uska. Na njoj je boldovanim fontom ispisan naziv brenda, a oblik marame nudi raznovrsne mogućnosti za nošenje: oko vrata, oko ruke ili oko drške za tašnu.
valentino-jpeg

Moschino (print lanaca)

Grafika ove marame je spojena od oblika srca, lanaca, tačaka ili pruga. Matrijal od koje je napravljena je svila, a može se kombinovati  na razne načine, vezivati poput mašne ili petlje i sl.
moschino

Izvor: http://www.ebay.com

slike: lystit.com, ebay