Bez obzira što se nikada nije oženio, otac je troje dece. U periodu nakon što je završio fakultet dramskih umetnosti bio je bez posla i bez novca, pa se dešavalo nekada da spava na ulici. On je čovek koji samoću i privatnost smatra najvećim luksuzom. Kao dečak sanjao je da će postati slavni bejzbol igrač. Srećom po svet, postao je jedan od najboljih glumaca ikada. Alfredo Džejms Paćino, dame i gospodo.

 

Foto: johnottman.com

Foto: johnottman.com

Odbio je ulogu u kultnom filmu „Dežurni krivci“ (The Usual Suspects) i kako sam ima običaj da kaže, to je jedina uloga za koju se kaje što ju je odbio.

 

Foto: consequenceofsound.net

Foto: consequenceofsound.net

Al Paćino je veliki zaljubljenik u operu, ali i u dela jednog od najvećih književnika svih vremena, Vilijama Šekspira (William Shakespeare).

 

Foto: 1843magazine.com

Foto: 1843magazine.com

Na početku svoje karijere, kratko je radio i kao „stand – up“ komičar, kako bi imao od čega da živi.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Odluka, da sa 17 godina napusti srednju školu glume, koštala ga je i odlaska od kuće, jer se njegova majka nije slagala sa tom odlukom.

 

Foto: oscars.org

Foto: oscars.org

Ukupno 7 puta je nominovan za prestižnu nagradu Oskar,a dobio ju je za maestralnu izvedbu u filmu „Miris žene“ (Scent of a Woman).

 

Foto: tribute.ca

Foto: tribute.ca

Da li ste znali da je odbio ulogu legendarnog Han Soloa, jednog od glavnih likova „Ratova zvezda“ (Star Wars), samo zato što, kako kaže, u tom trenutku nije razumeo scenario!?

 

Foto: gloriousa.com

Foto: gloriousa.com

Jedno od najpoznatijih i najdužih holivudskih prepiranja traje upravo između njega i čuvenog Džeka Nikolsona (Jack Nicholson), koji je odbio ulogu Majkla Korleona (Michael Corleone), a koja je proslavila Paćina. Kako Nikolson tvrdi, zahvaljujući njemu, paćino je na lak način stekao slavu.

 

Foto: empireonline.com

Foto: empireonline.com

Popularni glumac, koji ne voli puno da izlazi i da se pojavljuje u javnosti, ali koji voli da radi, često se izražava u metaforama kada daje intervjue, ili pak gostuje negde.

 

Foto: wishsicily.com

Foto: wishsicily.com

Sudbina, ili šta već, ali deda čuvenog glumca zaista rodom potiče iz mesta Korleone (Corleone), sa ostrva Sicilije!

 

Foto: thedailybeast.com

Foto: thedailybeast.com

Jedna od najboljih stvari koje je Al Paćino ikada rekao bila je: „Ne žurite da pričate o sebi u društvu, priča o vama sledi tek kada izađete“.

 

Naslovna fotografija: kissRORONOAzorro – DeviantArt