Miris prirodne okićene jelke i kasnije sakupljanje otpalih iglica od iste sve do proleća, do skoro se činilo neizbežnom novogodišnjom i prazničnom čarolijom i tradicijom. A onda su ih zamenile plastične jelke, koje smo kupovali u željenim bojama i lako ih sklapali i rasklapali. E, danas se i to juče zove. U modu su ušle jelke koje više podsećaju na spektakl nego na okićeno drvce. Najlui oblici, najšareniji ukrasi i ideje od koje će da vam stane pamet. Još niste okitili svoju kuću? Evo nekih sjajnih ideja kako da svoj dom učinite potpuno nesvakidašnjim i jedinstvenim, a da opet ne odstupite od vesele praznične tradicije!

Foto: housebeautiful.com

Foto: housebeautiful.com

Jelka kao piramida ukrašena šarenim lampicama ili pak Lego jelka?

 

Foto: http://p9.lt

Foto: p9.lt

Jelka bez jelke, možda i najkreativnije rešenje, pogotovo ako imate malog psa ili mačku, koji žive za zimu i praznike kada se kiti jelka, da bi je što pre i što bolje razneli na najsitnije atome.

 

Foto: chriscannonauthor.com

Foto: chriscannonauthor.com

U čast najvećeg kosmičkog zlikovca svih vremena. Samo da se ne uplaše kada noću budu prolazili pored novogodišnjeg Dart Vejdera…

 

Foto: pinterest.jp

Foto: pinterest.jp

Ako vas neko pita kako izgleda novogodišnja jelka jednog fotografa ili kamermana, evo, svedeno, jednostavno, minimalistički, ali potpuno neobično i kreativno.

Foto: inhabitat.com

Foto: inhabitat.com

Šarene plastične cevčice, kao što vidimo, može da posluži kao idealno rešenje za veselu jelku na otvorenom, a ne mora čak dodatno ni da se kiti.  

 

Foto: thedailybeast.com

Foto: thedailybeast.com

Ko kaže da gomila sanki mora biti samo gomila sanki, kad može da posluži kao idealno rešenje veselog prazničnog drvceta, koje će ceo kraj uveseliti.

 

Foto: the-book-rogue.de

Foto: the-book-rogue.de

Nemate jelku ali zato imate police koje su pune knjiga? Pa onda nema ni problema, jer će se u vašoj dnevnoj sobi sigurno sijati najpametnija jelka na svetu.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ovako izgleda kada medicinsko osoblje odluči da na svoj način proslavi novogodišnje praznike, a u nedostatku obične jelke. Zašto da ne?

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potpuno originalno rešenje Deda Mrazovog vilenjaka koji se zaglavio u jelki punoj ukrasa i poklona, a koje će vaši mališani obožavati!

 

Foto: jewel925.com

Foto: jewel925.com

Slatka mala izvrnuta jelko, vrh ti na dnu stoji…