Sve je više onih koji sebe nazivaju life couch-evima, kao što je sve više onih, koji veruju da im je jedan takav potreban. Život je, ustvari, daleko jednostavniji nego što izgleda. Ne postoji savršen posao, prijatelj bez mane, niti idealni ljubavnik. Nema nerešivih problema, večitih odmora, niti muke bez nauke. Zato treba maksimalno uprostiti stvari, te odstraniti iz života ljude koji nam ne prijaju, treba koncem čistiti zube, treba sebe iznenaditi, treba voleti, treba uživati i treba živeti, jer dok mi planiramo, čekamo i nerviramo se, mi ustvari živimo. Dakle…

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Volite i poštujte osobu sa kojom ste odlučili da provedete svoj život, bez obzira na njene mane, jer je i ta osoba, bez obzira na vaše mane odlučila da provede svoj život sa vama.

 

Foto: viralnova.com

Foto: viralnova.com

Nemojte da dočekate 60 i kusur godina sa spiskom stvari koje ste želeli da uradite ali niste zbog… Kažu da je život samo jedan, pa ponašajmo se u skladu sa tim.

 

Foto: modernloss.com

Foto: modernloss.com

Ne slušajte druge, ne robujte pravilima, ispunjavajte sebi one sitne želje posle kojih se smeškate sami sa sobom, jer ste toliko uvek dužni sebi.

 

Foto: zastavki.com

Foto: zastavki.com

Ako maštate da nešto postignete i uradite, POKUŠAJTE, bez obzira koliko suludo to izgledalo. Uradite bilo šta po tom pitanju, pre nego što svoj san osudite na propast.

 

Foto: money.howstuffworks.com

Foto: money.howstuffworks.com

Ne pravite dugove i plaćajte svoje račune na vreme, da u nekom momentu ne biste shvatili da ste za pare koje ste dali na kamate, mogli da letujete na nekoj egzotičnoj ddestinaciji ili kupite sebi auto iz snova.

 

Foto: browsergames2018.com

Foto: browsergames2018.com

Živite u sadašnjosti jer je prošlost svakako prošla, a kada se nasekirate oko toga kakva će budućnost biti setite se one narodne umotvorine koja kaže: dok čovek planira, Bog se smeje.

 

Foto: blossoms-daynursery.co.uk

Foto: blossoms-daynursery.co.uk

Ako se povredite na treningu, dok nosite nešto teško ili kada se sapletete, nemojte da ignorišete bol, jer telo uvek nađe način da nam se osveti za ranu koju nismo sanirali na vreme.

 

Foto: albionfirst.org

Foto: albionfirst.org

Pravi prijatelj je onaj koji ne pravi problem ni kada ga pozovete u najgluvlje doba. Sve ostalo su poznanici i prolaznici.

 

Foto: zastavki.com

Foto: zastavki.com

Sve što možete da stavite u svoju ruku su samo stvari. Ne žalite kada se poderu, polome ili kada ih izgubite. Sve što dođe, mora i da prođe.  

 

Foto: boardingstudios.com.au

Foto: boardingstudios.com.au

Cenite male stvari, svakodnevne. Dugu posle kiše, svog ljubimca, slobodno vreme, ručak sa majkom, iznenađenje koje vam priredi voljena osoba, zdravlje, smejanje sa dragim ljudima, miran san. Jer to je ono što čini vaš život.

Naslovna fotografija: Ayay.co.uk