Ne znamo za vas, ali mi se uvek, nakon što bi gledali film sa nekim akcionim herojem koji sve može, sve stiže i sve preživi, zapitamo „who is the man behind the mask“, pa tako i sada. On je, mada iz prve nerado, prihvatio čast da ponese čuvenu oznaku 007, te da postane agent sa dozvolom za ubijanje. U mladosti je igrao ragbi, obožava fudbalski klub Liverpul, neposredan je i iskren. Danijel Krejg.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Rođen je 02. marta 1968. godine u Česteru (Chester) u Engleskoj.

 

Foto: moviepilot.de

Foto: moviepilot.de

Strast i ljubav prema glumi kao svom životnom pozivu usadila mu je majka, koja je bila profesor umetnosti.

 

Foto: movecommercial.com

Foto: movecommercial.com

Nakon razvoda njegovih roditelja, sa sestrom i majkom odlazi da živi u Liverpol (Liverpool).

 

Foto: snakkle.com

Foto: snakkle.com

Još u predškolskom uzrastu je igrao u predstavama za decu, a već sa 16 godina se pridružio londonskom „National Youth Theatre“ i napustio redovno školovanje.

 

Foto: geektyrant.com

Foto: geektyrant.com

Jedno vreme je radio u restoranu svog oca, koji se takođe nalazio u Londonu, kako bi imao od čega da se izdržava.

 

Foto: letsgowiththechildren.co.uk

Foto: letsgowiththechildren.co.uk

Pokušavajući da se upiše u školu glume, prvih nekoliko puta je odbijen, ali ga to nije obeshrabrilo da pokušava iznova, sve dok nije primljen na „Guildhall“.

 

Foto: 007.com

Foto: 007.com

Iako svesan da bi mu uloga tajnog agenta donela planetarnu slavu i pozamašno bogatstvo, ipak je tražio unapred da pročita scenario i porazmislio pre nego što je prihvatio ulogu. U privatnom životu Danijel ne koristi oružje, čak ga i prezire.

 

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Iako je bio dugogodišnji strastveni pušač, nakon prohvatanja ove zahtevne uloge, odlučio je da ostavi cigarete.

 

Foto: eonline.com

Foto: eonline.com

Na uvodnoj ceremoniji otvaranja letnjih Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, pojavio se rame uz rame sa kraljicom Elizabetom II, obučen kao Džejms Bond.

 

Foto: itv.com

Foto: itv.com

Jednom prilikom je priznao da sebe ne smatra vernikom i da ne posećuje crkvu, ali da ga oduševljava fenomen religije i koliki uticaj ona ima na čovečanstvo. Takođe, izuzetno je posvećen humanitarnom radu, a posebno pomaže obolelima od side (AIDS). Učestvujući na panelu Ujedinjenih nacija na temu ugroženih prava manjina, tadašnji sekretar UN, Ban Ki Mun, rekao mu je „Dobio si dozvolu za ubijanje, a ja ti sada dajem dozvolu da spašavaš ljude“.

Naslovna fotografija: Important Information