Običaj je da se kaže “čovek se uči dok je živ”. I zaista, živimo i u životu učimo. Ova mudrost može da se primeni na gotovo svaki aspekt života. Postoje stvari koje naučimo, a koje nikada praktično ne primenimo, kao što su možda matematičke jednačine sa dve nepoznate, ali za razliku od toga, neka saznanja dobro dođu. Za vas smo izdvojili 10 ukusnih proizvoda za koje smo sigurni da smo ih svi zajedno do sada pogrešno otvarali i često se pri tome mučili. Dakle, evo nekih praktičnih saznanja.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

„Čeri“ (Cherry) paradajz.

Seckanje ovih malih poslastica? Izuskuje dosta strpljenja kako bi sve prošlo bez gnječenja i curenja ovog sočnog povrća. Umesto toga, potrebno je poređati ih na plitak tanjir, poklopiti ih dnom drugog plitkog tanjira i kroz razmak provući nož. Dobiju se savršene polovine, bez ikakvog nereda.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Toblerone.

Jedna od najukusnijih čokoladnih tabli na svetu. Bilo da su one male ili velike, lomili smo ih uvek od vrha čokoladne planine pa ka dnu, što je uvek bilo mučno. Umesto toga, kada sledeći put budete jeli Toblerone, pokušajte, kako je i pravilno da gornje parče čokolade privučete praznini, prelomiće se bez i malo muke. Bon apetit!

 

Foto: brightside.me

Foto: brightside.me

Kesica šečera koja se dobija uz kafu.

Otvaranje šećera u kafiću, dok se spremamo da zasladimo kafu je gotovo uslovna radnja, za koju ponekad i nismo svesni da smo je mahinalno odradili. E, sad. Ogromna većina ljudi, pre otvaranja, protrese kesicu i otvori jedan njen kraj, te je istrese u šoljicu. Tom prilikom se desi da nam ispadne malo iz kesice kada otvaramo i da u njoj zaostane mala količina. Ovo može vrlo lako da se izbegne, otvaranjem kesice na sredini, prilikom čega će sav sadržaj kesice završiti gde treba.

 

Foto: forestwayfresh.com

Foto: forestwayfresh.com

Banana.

Ako bismo vam rekli da svi zajedno, verovatno od kako znamo za sebe, banana ljuštimo pogrešno, da li biste nam poverovali? Evo objašnjenja. Ono što mi smatramo dnom banane, zapravo je vrh, te ako nam ne verujete, uverite se, tako što ćete sledeći put bananu oljuštiti suprotno. Dakle, stećićete utisak da se ovaj voćni plod otvorio iz opne kao da ste pritisli dugme, jednostavnim razdvajanjem vrha banana sa obe ruke.

 

Foto: rd.com

Foto: rd.com

„Tik-tak“ (Tick – tack) bombone.

Svi smo ih voleli, neko sa ukusom narandže, a neko sa ukusom mente. A koliko puta vam se dogodilo da vam se bombonice zaglave kada pokušate da ih istresete iz kutije? To se događalo jer ste otvor kutijice okretali na dole, umesto na gore. Pokušajte sledeći put i videćete rezultat.

 

Foto: arhiva.vesti-online.com

Foto: arhiva.vesti-online.com

Tetrapak sa sokom.

Svima je poznat pravi vodoskok soka koji ume da izleti nakon otvaranja punog tetrapaka. Kako bi smo ovo sprečili, otvor pakovanja treba da okrenemo sa gornje strane, kako bismo dobili ujednačen mlaz.

 

Foto: fatosdesconhecidos.com.br

Foto: fatosdesconhecidos.com.br

Mango.

Sladak. Ukusan. Primamljiv. Zdrav. Ali kako ga najbolje oljuštiti. Odložite noževe i slične spravice, dovoljno je da ga prepolovite, uzmete običnu čašu za vodu, uhvatite mango za neoljušteni deo i lagano sočni plod prevučete preko ivice čaše. Savršeno odvojen od opne, biće odmah spreman za konzumaciju,

 

Foto: thethingswellmake.com

Foto: thethingswellmake.com

Kokos.

Ako ste mislili da je potrebno da razbijate kokos da biste popili ukusan sadržaj, ili ako nemate ideju kako da doprete do njegove sadržine, evo objašnjenja. Dovoljno je samo da potražite tri tamne tačke na kokosovoj ljusci, da jednju od njih udubite nožem, ili nekim uskim oštrim predmetom, da ubacite slamčicu i uživate u prirodnom osveženju. Biće da se priroda za sve pobrinula.

 

Foto: ediskont.rs

Foto: ediskont.rs

Malo mleko koje se dobija uz kafu.

Koliko vam se desilo da porcijica mleka koju dobijete uz kafu ne završi baš cela gde treba? To je zato što uglavnom odstranjujemo ceo poklopac sa pakovanja, umesto da to učinimo samo delimično, kako bismo kanalisali mleko. Eto saveta za sledeći put.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Kuvani krompir.

Svako ko je bar jednom ljuštio kuvani krompir, zna da je to posao koji može da se pretvori u noćnu moru. Nered, izmuljan krompir i visok pritisak su česte pojave, koje, ako hoćete da izbegnete treba da uradite jednu prostu stvar. Neposredno pre nego što spustite krompir u vodu da se kuva, treba ga samo plitko zaseći u krug, tako da kada se skuva ljuska se skine tako što se samo povuče i sklizne.

Naslovna fotografija: Wallpaperplay