U vremenu kada prirodna lepota i te kako ima alternativu, jedna osobina je preovladala, a ona se na žalost zove – preterivanje. Estetska, odnosno plastična hirurgija, nekada je imala potpuno drugačiju namenu od one koju je stekla u današnje vreme. Usne, jagodice, struk, grudi, zadnjica, kapci, nadlaktice, vilica, sve je postalo podložno promeni, koja ne izađe uvek baš na dobro. Dodavanju, podizanju, punjenju i zatezanju, kako se čini, nema kraja, a granica je jedino pucanje. Oni su dokazali svojim primerima da je ipak najlepše prirodno ostariti, da bore nisu tako strašna stvar i da nekada lako skliznemo na put gde više ni korekcija ne pomaže, a estetika je davno digla ruke…

Foto: plasticsurgerykpop.com

Foto: plasticsurgerykpop.com

Kada pogledamo ovakvu transformaciju nemoguće je da se ne zapitamo šta je to što joj je nedostajalo pre, a što ima sada, a da pri tom ne računamo ogromnu količinu botoksa, silikona, sočiva druge boje i ko zna koliko odlazaka pod nož?

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Jedan od najekstremnijih primera, kako rekonstruktivna hirurgija može zaista da bude prut sa dva kraja, jeste i legendarna kreatorka i vlasnica modne imperije, Donatela Versaće. Od iskonske italijanske lepote, do lica koje više podseća na voštanu figuru, put je kraći nego što deluje.

Foto: clarin.com

Foto: clarin.com

Ako se pitate na koga vas podseća dama na prvoj i drugoj slici, odgovor je jasan, na živu legendu Holivuda, Silvestera Stalonea. Ne treba da vas iznenadi, jer je gospođa njegova majka, Džeki Stalone, koja je, na žalost, poput mnogih, iskusila na svojoj koži drugu stranu medalje efekata plastičnih operacija.

Foto: betrendsetter.com

Foto: betrendsetter.com

Još jedan očigledan primer, Dženis Dikinson i zašto ne treba preterivati sa silikonom i korekcijama. Priroda ipak, najbolje zna, zar ne?

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Ah da, na red je došla i ona. Inspirisana likom divlje mačke, možda čak i više nego što bi trebalo, potrošila je preko 4 miliona američkih dolara kako bi na svom licu postigla efekat “mačke”, a šta je ustvari postigla Džoslin Vildenštajn, prosudite sami.

Foto: star-fights.com

Foto: star-fights.com

Jedna od najlepših glumica Holivuda, a svakako i jedna od najlepših žena na svetu, čuvena Kim Bejsindžer takođe nije odolela ubeđenju da će uz pomoć silikona i noža sačuvati svoju lepotu. Kada uporedimo ove dve slike, nedvosmisleno smo sigurni da bi bolje bilo da je odlučila da stari polako, prirodno i dostojanstveno.

Foto: thehits.co.nz

Foto: thehits.co.nz

Tragičan slučaj, u kome su operacije i korekcije uspele da uzmu svoj danak. Nesiguran dečak, postao je čovek u koga je cela planeta uprla oči. Poželeo je da se dopadne svima, ali nikada nije uspeo da se dopadne sebi. Ipak, iza njega je ostao nemerljiv talenat u vidu muzike, po kojoj će i biti upamćen Majkl Džekson.

Foto: gromfy.com

Foto: gromfy.com

Omiljena Meg Rajan… Nameće se samo jedno pitanje – zašto?

Foto: margusriga.com

Foto: margusriga.com

Iako uglavnom negativac, bio je jedan od najvećih holivudskih lepotana. Dok nije odlučio da počne konstantno da se podvrgava plastičnim operacijama. Danas, lepota Miki Rurka je ostala samo na starim slikama.

Foto: wetpaint.com

Foto: wetpaint.com

Ikona jednog doba, jedna od najpoželjnijih žena na planeti ikada, glumica Pamela Anderson. Iako je ušla u petu deceniju života, na koži su više vidljivi tragovi  korekcija i operacija, nego li samih godina. Šteta.

Naslovna fotografija:  FactRetriever