Neprestana su okupacija ljudskog roda. Da li postoje? Kako izgledaju? Da li su već meu nama? Odakle dolaze? Šta jedu? Imaju li emocije? Šta udišu? Kako nas doživljavaju? Ovo su samo neka od pitanja koje postavljamo zagledani u nepregledne nebeske daljine. I dok vlade i mediji tvrde da smo potpuno sami u svemiru, te da je sve na nivou pseudo – nauke (!?), mnogi pak veruju da smo samo jedna u velikom nizu vrsta koja se vrti oko Sunca. Dok vi preispitujete svoj stav o ovoj uvek aktuelnoj temi, mi smo vam pripremili neke zanimljivosti o našim eventualnim komšijama iz svemira, posle kojih ćete se sigurno zamisliti, baš kao što smo i mi.

 

Foto: solo-ovni.blogspot.com

Foto: solo-ovni.blogspot.com

Jedni od prvih naroda koji su ostavili prostor da se veruje da nismo sami u kosmosu svakako su bili drevni Egipćani, koji su 1450 godina pre nove ere svojim hijeroglifima koji nisu podsećali ni na šta poznato, zauvek utkali put mogućnosti da nas neko odozgo zaista posmatra.

 

Foto: 1zoom.net

Foto: 1zoom.net

Možemo sa sigurnošću konstatovati da je ovo svakako tema sa najviše teorija, tvrdnji i pitanja, ali i tema sa najviše nagađanja, nesigurnosti, pa i neznanja. Pravi „tabu“.

 

Foto: jpl.nasa.gov

Foto: jpl.nasa.gov

U međuvremenu, mi na Zemlji nagađamo da je jedna od najverovatnijih naseljivih lokacija svakako komšijski Mars, ali i Saturnov mesec nazvan „Enceladus“ (Enceladus), na kome su navodno, sa Zemlje primećeni neki oblici fontana, ali i Jupiterov mesec Evropa, za koji se veruje da je prekriven nepreglednim morem.

 

Foto: forum.benchmark.rs

Foto: forum.benchmark.rs

Jedan od predsednika svetske šahovske federacije otišao je korak dalje izjavivši da je šah umotvorina upravo vanzemaljaca. Da li je to izjavio u nadi da se pohvali ili požali, još uvek nismo sigurni.

 

Foto: ufoholic.com

Foto: ufoholic.com

Jedan od najpoznatijih među onima koji već decenijama tvrde da ih vanzemaljci otimaju za potrebe vršenja svojih testova nad ljudskom rasom, svakako je francuski osvajač Napoleon Bonaparta, koji je izrekao upravo ovu tvrdnju. Bilo bi zaista komično, da kralj zaista nije nestao na nekoliko dana tokom jula 1794. godine, a da niko nije mogao da utvrdi gde je.

 

Foto: wallpaperup.com

Foto: wallpaperup.com

Kada govorimo o njihovim posetama nama, veruje se da to čine kako bi učili o našoj tehnologiji i običajima, ali i da bi kontrolisali naš razvoj, te eksperimentisali nad nama, kako bi utvrdili kako naši organizmi funkcionišu.

 

Foto: vectorstock.com

Foto: vectorstock.com

Na godišnjem nivou, širom sveta, organi reda prime čak 70. 000 dojava o opažanju vanzemaljskih letelica, što u prevodu znači da dnevno 192 neidentifikovana objekta proleti iznad naših glava.

 

Foto: alienexpanse.com

Foto: alienexpanse.com

Američki Ustav, verovali ili ne, pod tačkom 144, u odeljku 1211 propisuje i smatra nelegalnim svaki direktan kontakt svojih građana sa vanzemaljcima i njihovim letelicama.

 

Foto: avatarys.com

Foto: avatarys.com

Grupa astronoma je svim snagama pokušala da ubedi svet 2016. godine, da su iz dubokog udaljenog dela svemira primili čudnu poruku u vidu signala, za koje su bili ubeđenei da je poslala druga vrsta u želji za komunikacijom sa nama.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

I naravno, za kraj, ne treba zaboraviti misteriozne krugove i druge oblike koji nastaju preko noći na poljima žita širom sveta, a da niko ne ume da objasni kako niti zašto oni nastaju.

Naslovna fotografija: Pinterest