Opravdanja više nema! Ukoliko nemate vremena za odlazak u teretanu i za naporan trening, onda svakako imate vremena da dok sedate, ležite, ili radite bilo šta drugo malo pokrenete svoje noge. Postoje treneri koji tvrde da su kao vežbe najbolji čučnjevi. Drugi pak tvrde da je najbolja šetnja, neki trčanje… Za šta god da se odlučite, prvo i pre svega je važna aktivnost, zdravlje, pa tek onda izgled. Istina je nema ništa lepše od lepih i zategnutih, jakih nogu, ali pre estetike, važno je da se uvek setimo da samo u zdravom telu može da obitava zdrav duh!

Foto: bodybuilding.com

Foto: bodybuilding.com

Ako posedujete člansku karticu neke teretane, ova vežba je prosto neizbežna, ako su zategnute i jake noge vaš ideal.

 

Foto: bodybuilding.com

Foto: bodybuilding.com

Naizmenični čučnjevi sa dodatnim opterećenjem. Čuda čine vašim nogama.

 

Foto: androidguys.com

Foto: androidguys.com

Raznolike vežbe, koje ćete menjati su vrlo važne, kako biste aktivirali sve grupe mišića. Jednoobrazne vežbe mogu dovesti do preforsiranja jedne grupe mišića, a paralelno zanemarivanja druge grupe.

Foto: howcast.com

Foto: howcast.com

Odlična vežba, koju možete praktikovati bilo gde, a koja će bez dodatnih sprava i pomagala dovesti vaše noge u savršenu formu.

 

Foto: businessinsider.com

Foto: businessinsider.com

Ne garantujemo da ćete imati osmeh kao žena sa slike dok budete radili ovu vežbu, ali upravo ona će vam pomoći da se noge stanje, pogotovo u predelu butina.

 

Foto: self.com

Foto: self.com

Trčanje, šetanje, brzo hodanje, penjanje i silaženje uz stepenice, sve je to jedna velika i odlična vežba za vaše noge. 

 

Foto: greatist.com

Foto: greatist.com

Sjajna vežba koja pored nogu angažuje mišiće i ostatka tela. Kada dođete u ovaj položaj, lagano, u serijama savijajte noge u kolenima i opružajte ih nazad, u položaj kao na slici.

 

Foto: novosti.rs

Foto: novosti.rs

Jednostavna vežba koju možete raditi bukvalno svuda, a najdelotvornija za unutrašnje mišiće butina. Radite je redovno i iznenadićete se rezultatima koji će ubrzo uslediti.

 

Foto: novosti.rs

Foto: novosti.rs

Teška, ali učinkovita, ova vežba će pomoći ne samo zatezanju već i jačanju vaših nogu, naravno, ako je budete radili strpljivo i ispravno.

 

Foto: talayi.com

Foto: talayi.com

Jođ jedna idealna vežba ukoliko posećujute teretanu, a koja će angažovati sve grupe mišić nogu.

 

Naslovna fotografija: Men’s Health Malaysia