Sredinom prošloga veka (kako to sada zvuči daleko), odnos između muškaraca i žena bio je znatno drugačiji. Emancipacija i samostalnost nisu bile onakve  kakve su danas, pa su samim tim i „pravila igre“ bila drugačija. Žene su vodile računa o kući, o mužu, o ručku, o deci. Danas, kada o tome govorimo na taj način, zvuči prilično diskriminišuće. Ipak, nekada je to bio sasvim normalan život za žene, a u prilog tome svedoči i ovaj pravilnik za ponašanje žene iz, sada već daleke, 1955. godine, koji je izašao u tadašnjem časopisu pod nazivom „Kućna ekonomija“.

*Redakcija ne zastupa dolenavedene stavove. Članak ima za cilj da na zabavan način predstavi spisak koji se nakada  mogao pročitati u časopisu.

 

Foto: mobilerving.com

Foto: mobilerving.com

Pravilo broj 1: pripremajte svom mužu večeru na vreme.

 

Foto: lentepubblica.it

Foto: lentepubblica.it

Pravilo broj 2: o obrocima mislite dan ranije, da biste imale dovoljno vremena da mužu pripremite omiljeno jelo.

 

Foto: superstupidfresh.com

Foto: superstupidfresh.com

Pravilo broj 3: 15 minuta pre muževljevog povratka kući malo odmorite, kako biste delovali svežije kada vaš čovek stigne kući.

 

Foto: desktopnexus.com

Foto: desktopnexus.com

Pravilo broj 4: bez obzira što ste kod kuće, popravite šminku, osvežite svoj izgled sitnim detaljima, kako biste izgledale što privlačnije svom mužu.

 

Foto: storytrender.com

Foto: storytrender.com

Pravilo broj 5: kada se vaš muž umoran vrati sa posla, postarajte se da mu napravite prijatnu atmosferu bez buke, i nemojte insistirati na temama koje ga umaraju.

 

Foto: hellojennymaids.com

Foto: hellojennymaids.com

Pravilo broj 6: podstaknite decu da budu tiša i da ne prave galamu nakon ručka, kako bi ga ostavili da odmori od teškog dana.

 

Foto: artofmanliness.com

Foto: artofmanliness.com

Pravilo broj 7: za ručkom, a i posle njega, nemojte muža zamarati svojim pričama, pustite njega da ispriča prvo kakav mu je dan bio.

 

Foto: thebridalbox.com

Foto: thebridalbox.com

Pravilo broj 8: ne žalite se i nemojte zamerati vašem mužu ako dođe kasnije sa posla ili odluči da ode na večeru bez vas. Posle stresnog dana on najbolje zna šta mu je potrebno da se opusti.

 

Foto: saundz.com

Foto: saundz.com

Pravilo broj 9: kada ne mislite isto kao vaš muž, uvek prihvatite njegovo mišljenje i nemojte zaboraviti da je njegova mudrost i sposobnost rasuđivanja bolja i veća nego vaša.

 

Foto: castironstrength.com

Foto: castironstrength.com

Pravilo broj 10: žena uvek mora znati gde je njeno mesto!

Naslovna fotografija: Relationship Scope.com