Ceo holivudski svet je opsednut uljem od kokosa. Anđelina Džoli svoj dan započinje sa konzumacijom ovog ulja, Ema Stoun njime skida šminku, a Miranda Ker ga stavlja u zeleni čaj. Kod nas ga bjuti blogerke glasno hvale, ne bez razloga. Pročitajte sve o mogućim upotrebama kokosovog ulja.Balzam: Nakon nanošenja ulja na kosu, ostavite ga da odstoji pola sata ili sat. Kosa će, nakon izvesnog vremena korišćenja kokosovog ulja, biti zdravija jer je ono bogato vitaminom E, K i gvožđem.

Kovrdžava kosa: Kroz kovrdžavu kosu, korisno je prstima provući ulje kokosa. Kovrdže će na taj način biti pripitomljene.

Sjaj kose: Umesto silikonskih seruma, stavljanje kokosovog ulja na krajeve kose, učiniće vašu kosu zdravom i sjajnijom.

Perutanje: Kokosovo ulje, zbog masnih kiselina koje se nalaze u njemu, korisno je i za kosu, tj. teme sklono perutanju. U kombinaciji sa eteričnim uljima (lavandom ili ruzmarinom) lekovito utiče na teme glave.

Hidrantnost lica i tela: Kokosovo ulje vlaži kosu i telo, a obnavlja i prirodna ulja kože.

Melem koji umiruje: Nanošenjem ulja na iziritirane delove kože, ublažićete istu.

Antiejdž preparat: Kokosovo ulje sadrži antioksidante, pa samim tim ima efekte koji usporavaju starenje kože.

kokosovo

Ulje za nokte: Koristite ovo ulje za nokte i zanoktice, na isti način na koji koristite ulja koja su namenjena baš za to. Korisno je i za stopala, jer ima anti-gljivična svojstva.

Skidanje šminke: Ulje od kokosa skida maskaru i onda kada je ona najtvrdokornija.

Okoloočna krema: Umesto skupih antirida, dovoljno je redovno mazati kokosovo ulje na okoloočnu regiju.

Beljenje zuba: Mućkajte kokosovo ulje u ustima nekoliko minuta dnevno i proverite da li su žene širom sveta u pravu u vezi sa tim da ono beli zube.

Balzam za usne: Ispucale usne namažite uljem od kokosa i veoma brzo ćete ih vratiti u stanje pre ispucalosti.

Izvor: http://www.marieclaire.com/