Probali ste raznorazne preparate, kreme, tonike za čišćenje, tretmane i maske, a opet niste zadovoljni kako vaše lice izgleda? Niste jedini, žene širom sveta se sve više okreću tradicionalnim načina čišćenja lica koji su jedno vreme, usled navale koje kakvih proizvoda bili potpuno zanemareni. Prirodne maske od voća i povrća učiniće ono što ne može ni jedna „anti ejdž“ (anti age) krema. Ako ste skeptični i dalje, evo 10 plodova prirode koji neguju kože, a vi slobodno proverite i uverite se u njihovo dejstvo i učinak.

 

Foto: savynaturalista.com

Foto: savynaturalista.com

Trljajte blago kožu braon šećerom. Zrna će pomoći u čišćenju mrtvih ćelija i ostaviće kožu lica mekanom i čistom.

 

Foto: cpm20.com/

Foto: cpm20.com/

Sok od paradajza. Naravno ne kupljen jer on sadrži brojne dodatke i hemikalije koje mogu oštetiti vašu kožu. Najbolje je da uzmete 2 ili 3 srednja paradajza, iscedite ih i sok koji dobijete polako tuferom utapkavajte u kožu. Nakon nekog vremena, isperite lice i ponavljajte tretman svake večeri pred spavanje.

 

Foto: hrana-pice-price.com

Foto: hrana-pice-price.com

Soda bikarbona. Još jedan idealan piling za lice koji će sigurno pomoći da vaše lice izgleda čistije i bude lepše.

 

Foto: newscrab.com

Foto: newscrab.com

Kokosovo ulje. Oni koji ga koriste tvrde da duže korišćenje pomaže u ujednačavanju tena.

 

Foto: matrixworldhr.com

Foto: matrixworldhr.com

Aloja vera. Idealna je ukoliko imate neki ožiljak na licu. Kontinuirano stavljanje maske na lice od ove lekovite biljke, pomoćiće da koža postane mekana a ožiljci upadljivo manje vidljivi.

 

Foto: fashionlady.in

Foto: fashionlady.in

Sveži krastavci. Maska od ovog ukusnog povrća učiniće da se vaše lice oslobodi od akni. Nema nikakve komplikacije, dovoljno je da svež krastavac isečete na kolutiće i poreate na lice.

 

Foto: bestherbalhealth.com

Foto: bestherbalhealth.com

Sok od krompira. Koliko god zvučalo neverovatno, krompir u sebi sadrži supstance i vitamine koji deluju prilično blagotvorno na kožu.

 

Foto: honeyandbeauty.com

Foto: honeyandbeauty.com

Med. Lekovita svojstva meda su naširoko poznata, a toj listi možemo pridodati i umirujuće i isceljujuće dejstvo na kožu. Najbolje je u izvornom obliku ga naneti na kožu i tako napraviti masku.

 

Limun. Smanjuje vidljivost akni i to ubrzo nakon početka korišćenja.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Maslinovo ulje. Neguje i hrani kožu, ali kao ni sa bilo čim drugim, ne treba preterivati sa njegovom upotrebom.

Naslovna fotografija: metspa.com