Još dok uveliko veju pahulje, razmišljamo o tome gde ćemo na letovanje. Plaže Španije, Egipta, Italije, Dubaija, Australije, Grčke i ostalih manje – više poznatih letovališta svake godine sa radošću ugoste milione turista željnih plaže, sunca i mora. Ako spadate u onu grupu ljudi koja uživa u novim avanturama i ne volite da letujete gde i ostatak sveta, pronašli smo savršeno mesto za vas. Zove se Ko Pi Pi. Jeste li spremni?

 

Foto: mejorimagen.eu

Foto: mejorimagen.eu

„Ko Pi Pi“ (Koh Phi Phi) je tajlandsko ostrvo koje bi komotno moglo da pobedi u takmičenju za titulu raja na zemlji. Manje poznato od ostalih tajlandskih ostrvo, predstavlja pravi biser Tihog okeana, odnosno Kineskog mora u kome je smešteno.

 

Foto: claudioaloha.com

Foto: claudioaloha.com

Ostrvo je zapravo sastav dva ostrva, Ko Pi Pi Don, koje je veće i posećenije i Ko Pi Pi Le koje nije stalno nastanjeno.

 

Foto: blog.visiit.com

Foto: blog.visiit.com

Za ovo prelepo ostrvo se „naširoko“ saznalo tek nakon što je poznati holivudski glumac Leonardo Dikaprio (Leonardo Dicaprio) baš ovde snimao film „Plaža“ (The Beach).

 

Foto: mundo24.net

Foto: mundo24.net

Krajolik koji grade visoke krečnjačke formacije čine ovo ostrvo nestvarno lepim, a ako uzmemo u obzir i prelepe plaže sa finim peskom, jasno je da je ovo idealno mesto za odmor.

 

Foto: theculturetrip.com

Foto: theculturetrip.com

S obzirom da je ostrvo premalo da bi imalo sopstveni aerodrom, avion sleće u obližnjem Puketu, pa se putovanje do ostrva nastavlja brodićem.

 

Foto: bigbluediving.com

Foto: bigbluediving.com

Januar i februar su idealni za posetu ovoj udaljenoj destinaciji jer tada vlada suva sezona, sve do aprila, kada počinje doba monsuna.

 

Foto: globaltravelmate.com

Foto: globaltravelmate.com

Jedna od najzanimljivijih aktivnosti pored celodnevnog uživanja na plaži svakako je i ronjenje, pa ako ste voljni, možete pohađati i kraći ronilački kurs, te uživati u tirkiznim vodama oko ostrva.

 

Foto: 2driftingcoconuts.com

Foto: 2driftingcoconuts.com

Planinarenje do visokih vrhova krečnjačkih stena takođe je aktivnost koju preferira većina posetioca zbog nestvarno lepog pogleda na more i samo ostrvo sa vrha.

 

Foto: pharmaceutical-journal.com

Foto: pharmaceutical-journal.com

Ako ste navikli da letujete „na točkovima“, ovde to nećete moći, jer od prevoznih sredstava na ostrvu jedino policija poseduje nekoliko skutera.

 

Foto: thinglink.com

Foto: thinglink.com

Ukoliko se odlučite baš za Ko Pi Pi ove godine, biće potrebno da pređete oko 8140 kilometara da biste stigli do svog rajskog odmarališta.

Naslovna fotografija: Trazy.com