Koliko puta ste pošli na plivanje i pomislili „eh, da mi je da mogu da „ponesem“ neku muziku sa sobom“… To više nije samo puka želja, već stvarnost, jer se jedna kompanija iz Amerike pobrinula da vam olakša i ulepša svaki zaveslaj. Volite da plivate, ali i da slušate muziku? Onda je ovo pravi gedžet za vas, od koga se sigurno nećete odvajati.

 

Foto: underwateraudio.com

Foto: underwateraudio.com

Pre svega, treba naglasiti da obične muzičke slušalice šalju zvuk do bubnih opni kroz vazduh, pa iz tog razloga čak ni vodootporne slušalice ne mogu funkcionisati pod vodom, dakle, zbog nedostatka vazduha.

 

Foto: allthingsd.com

Foto: allthingsd.com

Američka kompanija „Finis“ sa sedištem u Kaliforniji (California), uspela je da konstruiše podvodni audio plejer „Neptun“ (Neptune), koji vibracijama prenosi zvuk preko jagodičnih kostiju direktno u unutrašnje uho plivača, što omogućava isti kvalitet zvuka kao da je na suvom.

 

Foto: thesharpe.com

Foto: thesharpe.com

Tim naučnika iz ove kompanije, čija je primarna delatnost proizvodnja opreme za plivanje i ronjenje, pobrinuo se da ove slušalice, koje se mogu smatrati kompletno revolucionarnim gedžetom, jednostavno prikače na kapu ili naočare za plivanje, te prenose zvuk tako što se nameste tačno na jagodične kosti ispred ušiju.

 

Foto: en.reunion.fr

Foto: en.reunion.fr

Ove slušalice dolaze u paru sa podvodnim MP3 plejerom i imitiraju način na koji se delfini i kitovi sporazumevaju pod vodom.

 

Foto: indiamart.com

Foto: indiamart.com

Memorija od čak 4 GB obećava dobru muziku, koliko god vremenski da odlučite da plivate ili ronite.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Plejer ima OLED ekran i podržava AAC, MP3 i WMA format.

 

Foto: dcrainmaker.com

Foto: dcrainmaker.com

Litijumska baterija koju ovaj uređaj poseduje, može se puniti preko punjača koji se takođe dobija u paketu.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

„Neptun“ je u potpunosti vodootporan i sa njim možete zaroniti na dubinu od 3 metra.

 

Foto: wsj.com

Foto: wsj.com

Ovaj plejer je unapređena verzija starog „SwiMP3“ koji je imao kapacitet 128 MB i koštao 180 američkih dolara, a za „Neptun“ je potrebno da izdvojite 160 američkih dolara.

 

Foto: swimmerstuff.com

Foto: swimmerstuff.com

Ako uzmemo u obzir da muzika ide direktno u glavu, praktičnost samog uređaja je maksimalna, pa ne morate brinuti da ćete ga, tokom plivanja, zakačiti rukama.

Naslovna fotografija: bassheadspeakers.com