Insekti su prilično mala stvorenja, pa njihove neverovatne karakteristike teško vidimo golim okom. Zavirite u fantastične fotografije njihovih očiju.

 1. Muva grabljivica: Iako je veoma agresivna i predatorski nastrojena, ova muva ima predivne oči žute, narandžaste i crvene nijanse – pogledajte ih samo!

Muva grabjljivica

 1. Pauk skakač (ženka): Ona ima set od 4 oka, staklastog i okruglog izgleda, svetlucavo zelene, indigo i crvene boje.

Pauk skakač

 1. Komarac: Komarci, bez sumnje, imaju čudan oblik, duguljasto telo i glavu, tanke nožice i neutralnu boju, no njihove oči su potpuno drugačije.

Komarac

 1. Konjska muva je ona dosadna muva koju srećemo leti, a koja ume i da ujede. Dok pokušavamo da je oteramo od sebe, teško da možemo primetiti njene tamne oči sa svetlo zelenim odsjajem koje su toliko divne da skoro da bismo mogli da joj oprostimo dosadašnje ponašanje.

Konjska muva

 1. Bubamare imaju manje oči u odnosu na druge vrste insekata koje su ovde navedene, ali su isto tako neverovatne. Golim okom su uočljive njihove antene i crno-beli dijagram na glavi, kao i male sjajne crne oči.

Bubamara

 1. Mravolovci su duguljasta, uska, krilata stvorenja poznata po tome da prave tunele u pesku i postavljaju zamke za mrave. Iako su nemilosrdni u prirodi, imaju prelepe oči.

Mravolovci

 1. Kućna muva nije ljubitelj ljudi i posmatra se pre kao štetočina, nego kao lepa životinjka. Ali, ako pogledate fotografiju njenih očiju, shvatićete da je ne poznajete dovoljno.

kućna muva

 1. Pčelu lako prepoznamo zbog žuto-crne boje njenog tela, ali da li prepoznajemo njene oči?

Pčela

 1. Tvrdokrilac, ako pogledamo u ovu fotografiju, izgleda kao neka ogromna zver, no ima neverovatne oči, zar ne?!

tvrdokrilac

 1. Vilin konjic ima lepa krila i duguljasto telo lepe boje, no, ima i fantastične oči, što možete videti na fotografiji.

Vilin konjc

 1. Gusenica: Oh, da, ovo na slici nisu oči gusenice, ona ima oči unutar nabora na glavi, a ovo su njene lažne oči kojima zbunjuje neprijatelja.

Gusenica

Fotografije: http://www.earthporm.com