Onaj ko nije iskusio na svojoj koži bes ovih malih lavova, tigrova i pantera, taj zaista ne zna šta znači razljutiti pravog predatora, doduše nešto manjih dimenzija. Ćudljive i nepredvidive kakve jesu, mačke su najmanja a najveća zlopamtila, koja očas posla evoluiraju iz najmekših i najumiljatijih bića, koje vole da gnječe i tapkaju mekane džempere ili pak stomak onoga sa kim žive, u beskompromisne kandže i čeljusti, koje se neće libiti da se naoštre na novim zavesama, kožnoj garnituri, ekranu nekog uređaja, ili pak vašoj ruci ili nozi, bilo čemu što im se nađe na putu. Nije retkost da jednog trenutka predu, ležeći na mestu koje vas boli, a da već sledećeg trenutka pred svojih očima vidite oštre kandže, neumoljive zube i onaj pogled, kao da vas gledaju iz pravog mačećeg pakla. Da ih treba izbegavati kad su ljute na vas što im ne date još hrane, na muvu koja im je pobegla, na pticu što je proletela ispred prozora, na činiju sa vodom što je predaleko, ili jednostavno na sam život, dokaz su i ovih 10 urnebesnih ilustracija ljutih maca, koje čak i tada ne možete a da prosto ne obožavate.

Foto: awesomeinventions.com

Foto: awesomeinventions.com

Daj pomeri se sa tom kamerom, pobegao mi je miš, prsnula me je voda, opet si kupio pogrešnu hranu, nemoj da od tebe napravim sada rezance, ‘ajde, šetaj i da te ne vidim dok ne doneseš onu zečetinu što volim.

 

Foto: awesomeinventions.com

Foto: awesomeinventions.com

Odakle ti ideja, o, ti, obični smrtniče, da ćeš noćas uopšte spavati, dok ti ja, tvoja savest visim na glavom? Ti da spavaš, a ja da gladujem? E pa, neće to tako moći smrtniče.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Dobro, je l ti stvarno misliš da je smešno to što si mi stavio koru od hleba na glavu i što me tako slikaš? Ako vala, i meni će biti smešno kad te prepadnem iz mraka, kao onda kad si umal’ umro od straha…

 

Foto: rebrn.com

Foto: rebrn.com

Ma da, kako da ne, evo sve ti verujem, hajde se sada skloni molim te, do večere da te ne vidim.

 

Foto: sobadsogood.com

Foto: sobadsogood.com

Nemoj da se izvinjavaš i nemoj da me lažeš, čuo sam te lepo kad si šaputala tamo da se večeras kupam, ali taj film nećeš da gledaš, samo da znaš!

 

Foto: awesomeinventions.com

Foto: awesomeinventions.com

Šta je prokletstvo egipatskih faraona nego dečija igra, spram ova dva ljuta pogleda…

 

Foto: familypet.com

Foto: familypet.com

Naljutila se jer je morala da pliva posle velikog nevremena koje je zadesilo Floridu prošle godine, jer je sve bilo poplavljeno. U ovom slučaju, pogled potpuno opravdan…

 

Foto: koteiki.com

Foto: koteiki.com

Videla je neke dve nepoznate mace i odlučila da im stavi do znanja čija je ovo ulica, ali i svi kuhinjski prozori u okolini.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ne interesuje me koliko si platio ovu fotelju, ako se brineš da je ne izgrebem, nisi trebao da je uzimaš, uostalom nisam raspoložen nešto, a jedna ogrebotina ovde na naslonu bi me baš oraspoložila…

 

Foto: viralchuckle.com

Foto: viralchuckle.com

Čoveče, nemoj da se kačiš sa mnom, nije mit, ja stvarno imam 9 života, zar mi se to ne vidi na faci?

Foto: drollfeed.net

Foto: drollfeed.net

Ovaj dasa koji se ljuti je došao gratis, kao 11-a ljuta maca. Nismo mogli da odolimo njegovom besu što mora da siđe sa kreveta.

 

Naslovna fotografija: Worship Cats