Pas, koga je ceo svet zavoleo odmah nakon što je ugledao svetlost dana 04. oktobra 1950 godine. Autor ovog umiljatog malog lepotana, Čarls Šulc (Charles Schultz), nacrtao je Snupija po uzoru na svog malog ljubimca Snifija, kako je najpre i mislio da ga imenuje, ali se ipak rodio kao Snupi.  Sa scojim ljubimcem Vudstokom, žutom ptičicom, uveseljavao je mališane širom sveta. Iako svi volimo da ga gledamo, malo su nam poznati neki detalji, pa smo s toga mi odlučili da vas danas malo zasmejemo, a bogami i iznenadimo zanimljivostima. Zahvaljujući Snupiju.

 

Foto: dca.org.uk

Foto: dca.org.uk

Snupi iz prve nije bio zamišljen da bude običan bigl. Imao je brojne uloge tokom decenija koliko je se aktivno prikazivao crtani film. Ljubimac Čarlija Brauna je bio student, pretvarao se da je neka druga životinja i imao niz urnebesnih uloga.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Kao što je poznato, Snupi je imao dosta članova porodice, među kojima su bili i njegova braća Spajk, Olaf, Endi Rover i Marbls, sestre Bela i Moli i mama Misi.

 

Foto: storquest.com

Foto: storquest.com

Snupijeva kućica spolja izgleda kao obična pseća kućica, ali istini na volju, ona krije stepenice koje vode u potkrovlje, dok u donjem delu ostaju klima uređaj, stoni tenis, bilijar, biblioteka i slično.

 

Foto: speakerscorner.org.au

Foto: speakerscorner.org.au

Tvorac je objasnio da uz psa kao što je Snupi prosto nije išla neka obična kućica, pa je dom prilagoddio dubini njenog vlasnika.

 

Foto: coolmompicks.com

Foto: coolmompicks.com

Planetarnoj popularnosti Snupija, u znatnoj meri su doprinele i knjige kao i stripovi, koji su do sredine 60-ih godina prevedeni na 75 jezika, a objavljeni u 2.600 novina širom sveta.

 

Foto: peanuts.wikia.com

Foto: peanuts.wikia.com

Na vrhuncu popularnosti, strip je čitalo oko 355 miliona ljudi godišnje širom sveta.

 

Foto: zilah13.deviantart.com

Foto: zilah13.deviantart.com

Za lik Snupija možemo reći da je u nekom momentu postao globalni fenomen koji je tvorcu ovog lika godišnje donosio zaradu do 40 miliona američkih dolara.

 

Foto: schulzmuseum.org

Foto: schulzmuseum.org

Za 50 godina rada, Snupijev tvorac Čarls Šulc (Charles Schulz) samo je jedan jedini put otišao na odmor i to je bilo 1997. godine, da bi proslavio svoj 75-i rođendan.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Kao posebna zanimljivost, može se istaći ta da predstave o životu koju imaju odrasli, u svojim dijalozima izgovaraju deca.

 

Foto: mashable.com

Foto: mashable.com

O prisutnosti lika govori i podatak da je Snupi dobio svoju zvezdu na Bulevaru slavnih, 2.563 po redu i to odmah pored svog tvorca Čarlsa Šulca.

 

Naslovna fotografija: wallpapercanyon.com