Puno ime mu je Filip Endrju Rurk Mlađi (Pfilip Andrew Rourke Junior). Rođen je 16. septembra 1952. godine u mestu po imenu Šenektadi (Schenectady), država Njujork (NewYork).  80-ih, kada se pojavio, poredili su ga u početku sa Bred Pitom, što se izgleda tiče, međutim, ubrzo je izgradio svoje ime i postao prepoznatljiv. Jedan od tadašnjih holivudskih lepotana. Glumac i bokser. Evo nekih zanimljivosti iz njegovog života.

 nasilje-u-porodici

Nakon razvoda njegovih roditelja, Mikijeva majka se udaje za policajca koji ima svojih 5 sinova i svi se sele na Floridu, gde je budući glumac, trpeo konstantno zlostavljanje od očuha. (Foto: leskovackevesti.rs)

 

miki_rurk_box

U svojoj 12-oj godini, odneo je pobedu na svom prvom boks meču, u lakšoj kategoriji, do 51 kilogram. Već 1969. godine trenirao je sa tadašnjim svetskim šampionom Luisom Rodrigezom. Tokom čitave karijere imao je samo 3 poraza i 27 pobeda, od čega 17 nokautom. Iz ringa se povukao nakon dva potresa mozga i saveta lekara da miruje.

(Foto: www.zimbio.com)

 

 prva_uloga

Godina 1979.-a. bila je debitantska za njega. Imao je prvu ulogu, potpuno neočekivano, kada je jedan njegov prijatelj, dok je režirao film, ostao bez glumca, pa je pozvao Rurka kao zamenu.   (Foto: cinemaundressed.wordpress.com)

 

casovi_glume

Oduševljen glumom, a i kako bi se sklonio sa ulice i od droge, od svoje sestre pozajmljuje 400 dolara kako bi se vratio u Njujork da krene na privatne časove glume. Njegov neosporni talenat odmah dolazi do izražaja, te su uloge počele da se nižu.  

(Foto:redsehacorlo.blogspot.com)

 

zlatni_globus_2009

Kada je dobio nagradu „Zlatni globus“ (Golden Globes) 2009. godine izašao je pred publiku i zahvalio se, nikom drugom, do svojim psima, jer je opšte poznato da obožava ove životinje. Po sopstvenim rečima, upravo njegova čivava ga je odvratila od pokušaja samoubistva u trenutku depresije. (Foto:www.youtube.com)

 

Bio je dva puta u braku, sa Debrom Fojer (Debra Feuer) 8 godina, i sa Keri Otis (Carey Otis) 6 godina. Nema dece. (Foto:  www.pinterest.com)

 

miki_rurk_problemi

Nakon silazne putanje u svojoj karijeri, okrenuo se porocima i plastičnim operacijama. Po sopstvenim rečima, od plastičnih hirurga je uvek tražio „samo da mu vrate lice na mesto“. Imao je nekoliko operacija nosa i jagodičnih kostiju, a usne redovno popravlja hijaluronom. Takođe se borio i protiv droge i alkohola. (Foto: www.rougeframboise.com)

 

miki_rurk_sa_svojim_psom

Uprkos njegovom velikom talentu, ne može se pohvaliti da je uvek donosio odluke koje su bile dobre po njegovu karijeru. Tome u prilog govori i činjenica da je odbijao ponuđene uloge za filmove koji su postajali veliki hitovi, poput „48 sati“, „Top gan“ „Petparačke priče“ i „Policajac sa Beverli Hilsa“. (Foto:  www.zimbio.com)

 

miki_otac

Nakon jednog prilično teškog perioda kroz koji je prolazio, a po savetu jednog direktora kastinga, Miki je nakon 20 godina potražio svog oca. Prilikom tog dirljivog susreta, zajedno su večerali, pričali i posle toga otišli u vožnju. To je ujedno bio i poslednji put da je Rurk video svog oca, čije ime nosi.
(Foto: 7wallpapers.net)

miki_i_devojka

Od 2009. godine često boravi u Rusiji zbog emotivne veze sa manekenkom Anastasijom Makarenko (Anastassija Makarenko). Da je obnovio i ljubav prema boksu govori i činjenica da je nakon dve decenije ponovo ušao u ring noseći rukavice zlatne boje i bez velike muke pobedio protivnika duplo mlađeg od sebe. (Foto:www.ayoooh.com )

Uvodna fotografija: www.ranker.com