Iako planetarno popularan, voljen od strane miliona žena i tražen od reditelja koji prave blokbastere, on više od svega ceni svoju privatnost i šansu da živi normalno. Glumac koga nikada niste, niti ćete videti obnaženog, niti kao aktera eksplicitnih scena, iako bi, za razliku od mnogih koji su se lako svukli, imao šta da pokaže. Ne propušta priliku da istakne kako su mu supruga i deca centar sveta, a ako vas zanimaju interesantni detalji iz života talentovanog i šarmantnog Endija Garsije, definitivno ste na pravom mestu.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Rođen je kao Andres Arturo Garsija Menendez, 12. aprila 1956. godine, u Havani na Kubi.

 

Foto: bodyheightweight.com

Foto: bodyheightweight.com

Roditelji su mu bili Amelija Menendez, koja je bila učiteljica engleskog jezika i Rene Garsija Nunjez, advokat i farmer na plantaži avokada.

 

Foto: allposters.nl

Foto: allposters.nl

Endi Garsija poznat je po izjavi: „Sloboda nije nešto o čemu se pregovara“.

 

Foto: zimbio.com

Foto: zimbio.com

U srednjoj školi se aktivno bavio sportom, posebno košarkom, međutim, vremenom je oboleo od retkog oblika mononukleoze i hepatitisa, što ga je onemogućilo u daljem treniranju, pa se okrenuo glumi, što se pokazalo kao najbolji mogući izbor u njegovom slučaju.

 

Foto: bodyheightweight.com

Foto: bodyheightweight.com

Nakon dolaska u Sjedinjene Američke Države, porodica Garsija je provela nekoliko godina živeći teškim životom, a onda im je uspešno počeo posao sa proizvodnjom parfema, koji im je doneo višemilionsku zaradu.

 

Foto: bamfstyle.com

Foto: bamfstyle.com

Pasionirani je kolekcionar kapa i šešira, za koje posebno voli da ih nosi.

 

Foto: likesharetweet.com

Foto: likesharetweet.com

Interesantno je reći da je ovaj glumac rođen kao sijamski blizanac. U trenutku kada se rodio, njegov blizanac bio je veličine loptice za tenis, a Endi Garsija i danas ima ožiljak na ramenu, koji je ostao nakon operacije uklanjanja.

 

Foto: ondss.com

Foto: ondss.com

Prestižni časopis „Empire“ uvrstio ga je na listu 100 najseksipilnijih glumaca u istoriji svetske kinematografije.

 

Foto: flickr.com

Foto: flickr.com

Najbolji prijatelji su mu kontroverzni glumac Miki Rurk (Mickey Rourke) i Džordž Lopez (George Lopez).

 

Foto: dailynews.com

Foto: dailynews.com

Kada su ga pozvali i pitali da li hoće da radi na nastavku filma „Ocean’s Eleven“, prihvatio je bez da je unapred pročitao scenario, niti je pitao kakvu će ulogu imati, ili koliku zaradu će mu doneti.

Naslovna fotografija: TicketWeb