Muškarci su jednostavna stvorenja. Daleko jednostavnija, nego što su to žene. Dok žene glasno govore o mnogim stvarima, muškarci su ti koji ćutke voze svoju trasu. Neka istraživanja kažu da muškarac dnevno izgovori 6 laži, što je duplo više toga koliko žene lažu. Takođe, druga studija pokazala je da je upravo muškarac taj, koji će prvi reći „volim te“. Pred vama, 10 zanimljivosti o muškarcima, ali pravih zanimljivosti.

 

musko_druzenje

Foto: 123rf.com

Protivno svim ubeđenjima, muškarci, prilikom izlaska sa društvom, ne piju da bi stekli samopouzdanje ili da bi se lakše „otvorili“. Piju, prosto, iz sopstvenog zadovoljstva, što odlično ide u prilog tvrdnji da muškarci većinu stvari koje rade, rade očigledno.

 

skloniji_samoubistvu

Foto: hindisadshayari2014.blogspot.si

Naučnici su uspeli, nakon istraživanja da donesu zaključak, prema kome su, muškarci u proseku, 3 do 4 puta skloniji pokušaju samoubistva nego žene.

 

muskarce_pogadja_trudnoca

Foto: thenewbornbaby.net

Dok žene prolaze kroz hormonalne promene u toku trudnoće, muškarcima se takođe menja hormonalna struktura, pa na neki način i oni proživljavaju „drugo stanje“.

 

prvi_poljubac_na_filmu

Foto: Pinterest

Poljubac između dva muškarca, prvi put je zabeležen na filmskom platnu, sada već daleke 1927. godine.

 

japanske_nezenje

Foto: RocketNews24

Do 2020. godine, kineski sociolozi očekuju da će, iz niza razloga, biti između 30 i 40 miliona muškaraca koji se svrstavaju u neženje.

 

muskarac_misli

Foto: slideshare.net

Ne treba ih pitati šta misle. U stanju su satima da ne razmišljaju ni o čemu posebno i da im je tako sasvim dobro. Za razliku od žena.

 

prica_punim_ustima

Foto: Etiquette – About.com

Jednostavno vole da pričaju punim ustima hrane, vole da igraju kompijuterske igrice (bez obzira na to koliko godina imaju) i možda najviše od svega, vole da gledaju u ženske grudi. I šta tu ima loše?

 

jedna_strana_mozga

Foto: npr.org

Vršeći brojne testove i istraživanja, specijalisti su zaključili da muškarci, u odnosu na žene, prilikom obavljanja neke funkcije, koriste samo jednu stranu mozga, koji je fizički veći za 10% nego kod žena. Prema tome sva koncentracija i sposobnosti su im usmerene na jednu, tekuću stvar, kojom se u tom trenutku bave.

 

mutacija_glasa

Foto: Pinterest

Poznato je da u pubertetu i dečaci i devojčice prolaze kroz promenu glasa, popularno rečeno „mutiraju“, no, kod muškaraca je ta promena znatno naglašenija, pa može da iznosi i celu jednu oktavu.

 

brijanje

Foto: Men’s Hair – About.com

Po proseku, svaki muškarac koji se brije, provede ukupno 6 meseci svog života ponavljajući svakodnevno ovu obavezu.

 Naslovna fotografija: Morning After – Gawker