Studiozno proučavanje tema koje nas interesuju ili nam deluju primamljivo, mogu da nas odvedu u potpuno nove svetove saznanja. Međutim, ponekad nešto čujemo ili pročitamo i srećni smo što nismo saznali više na tu temu. Ovom prilikom smo vam pripremili upravo takvih 10, kratkih i po malo čak i neverovatnih informacija, koje će da vas zasmeju, zgroze i zaprepaste. 10 brzih, za vas.

krvopije

Foto:Boredom Therapy

Leptiri, koje smatramo potpuno bezazlenim i lepim insektima, koji su često i simbol metamorfoze, mogu da se okarakterišu i kao krvopije, jer neke vrste, u svrsi ishrane, piju krv.

levoruki_za_desnoruke

Foto: YouTube

Oko 2.500 ljudi koji se definišu kao levoruki, širom sveta, izgube život, koristeći proizvode koji su namenjeni i dizajnirani ljudima koji se više služe desnom rukom.

shutterstock_232355812

Kada konzumiramo piletinu, ona obično potiče od ženkih pilića, jer se smatra da meso mužjaka pileta nije tako ukusno.

molekuli_mirisa

Kada „namirišemo“ nešto, to znači da su se molekuli onoga čega mirišemo zalepili za naše receptore u nosu. Prema tome to mogu biti molekuli nekog lepog parfema, a mogu biti i…

 

stopala

Foto:Health – How Stuff Works

Prosečno, normalno, ljudsko stopalo, tokom svog životnog veka izluči neverovatnih 20 litara tečnosti.

metro

Foto:Realites Routiers

Vazduh prosečne, podzemne stanice metroa, s obzirom na ukupno nizak nivo ventilacije, kao i na ogoroman dnevni promet, sadrži u sebi 15% mikro čestica ljudske kože.

lav_ubija_mlade

Foto: Paul&Paveena Mckenzie Photography

Svet životinja zaista ume da bude surov. Kada novi, mladi lav, preuzme vođstvo nad krdom, prva stvar koju uradi jeste ta da pobije sve mladunce svog prethodnika i uglavnom ih pojede.

hacked_mail

Foto: Techlicious

Na godišnjem nivou, 370 miliona e-mail naloga biva napadnuto od strane hakera, iz različitih razloga.

istrazivanja

Foto: 20th Century History – About.com

Većinu saznanja, koja moderna medicina danas poseduje za stanje tela izazvanog izlaganjem dela ili celog organizma izuzetno hladnoj vodi, pod nazivom hipotermija, duguje istraživanjme koje su sprovodili nacistički lekari i nadrilekari za vreme II Svetskog rata.

tela_na_everestu

Foto: YouTube

Ako se zaputite ka Mont Everestu, pored znakova, mape i kompasa, svojevrsni putokazi biće i oko 200 leševa onih koji su pokušali da osvoje ovaj planinski vrh.

Naslovna fotografija: MonkY`s Place