Priroda ne poznaje granice. Oblike i boje koje je stvorila čovek ne bi mogao ni da zamisli. Ponekada određene biljne vrste liče na životinjske. Pogledajte cvetove koji podsećaju na ljude i životinje ili imaju neke druge oblike.

Srce koje krvari (Devojačko srce)

Devojačko srce (lat. Lamprocapnos spectabilis) podseća na srce i kapljicu koja iz njega teče. Raste u Sibiru, Aziji i u Japanu, a cveta na prloleće i leto.

bleeding-heart-flower-pictures

Papagaj cvet

Papagaj cvet (lat. Impatiens psittacin) je ljubičaste i karmin crvene boje. Gledajući u cvet sa strane, vidimo papagaja u letu. Raste na Tajlandu, Burmi i Indiji.

flowers-look-like-animals-people-monkeys-orchids-pareidolia-23

Orhideja balerina

Ova vrsta orhideje raste pojedinačno ili u grupi, u Australiji. Cvetovi su krem boje sa bordo oznakama, a podsećaju na balerinu. Nažalost ovom cvetu preti istrebljenje, od strane zečeva i kengurova.

flowers-look-like-animals-people-monkeys-orchids-pareidolia-36

Orhideja patka

Caleana major orhideja izgleda kao leteća patka. Ima i kljun. Cvet je ljubičaste boje, a u retkim slučajevima, zelenkaste. Raste u Australiji.

flowers-look-like-animals-people-monkeys-orchids-pareidolia-28

Zmaj

Antirrhinum raste u stenovitim oblastima Evrope, Amerike i severne Afrike. Liči na zmaja koji otvara i zatvara usta. Ono što je najfascinantnije je da mahuna ovog cveta podseća na ljudsku lobanju.

flowers-look-like-animals-people-monkeys-orchids-pareidolia-34

Orhideja golub

Orgideja ovog tipa (lat. Peristeria) je raste u Južnoj americi. Njena unutrašnjost podseća na goluba. On ima podignuta krila i sitne roze tačkice, kao i mali žuti kljun.

flowers-look-like-animals-people-monkeys-orchids-pareidolia-43

Orhideja: nag čovek

Mediteranska orhideja liči na nagog čoveka, u kombinaciji je bele i svetlo roze boje.

flowers-look-like-animals-people-monkeys-orchids-pareidolia-18

Usne

Cvet Psichotria Elata je apsolutno originalan. Raste u tropskim kišnim šumama centralne i južne Afrike. Voštani listić, koji je modifikovan i pretvoren u cvet, je crvene boje, a obliku je ženskih usana.

flowers-look-like-animals-people-monkeys-orchids-pareidolia-21

Majmunolika orhideja

Drugi naziv joj je Drakula. Raste u Ekvadoru i u Peruu. Njene latice podsećaju na lice majmuna, babuna. Miriše na zrelu pomorandžu.

flowers-look-like-animals-people-monkeys-orchids-pareidolia-7

Povijene bebe (orhideja)

Angloua Uniflora je lepa orhideja koja raste u kolumbijskim Andima. Cvetovi koji su joj veliki, kremasto-bele boje i voštane teksture. Njihova struktura je prilično složena, a u određenoj fazi otvaranja, liče na povijene bebe.

aaeaaqaaaaaaaaxdaaaajdezy2iyzdbhltuxnwytndc0zi05yjg5ltyxmmywmdk1ztaxnw

Izvor: wonderslist.com; pulptastic.com