Čarobna zemlja začina, čije ime u prevodu sa arapskog jezika znači „obala crnih ljudi“. Najlepše plaže istoimenog arhipelaga, koje zapljuskuje moćni i nepregledni Indijski okean, večnost obasjana suncem, toplim vetrom i omamljujućim talasima, postojbina cimeta, crnog bibera i muskatnog oraščića, sve to je, ali i mnogo više biser na karti sveta, hipnotišući Zanzibar. Da ne bismo i dalje odugovlačili, odlučili smo da vam podarimo jedno prelepo putovanje u ovim hladnim i maglovitim novembarskim danima, pa vas stoga pozivamo da se ukrcate sa nama i zaplovite put očaravajućeg ostrva, na kome ćete poželeti da zauvek ostanete.

Foto: sunshineradio.com

Foto: sunshineradio.com

Knjiga koja drži pažnju, sunce koje greje ali ne peče, šum dolazećih talasa i udobna ležaljka. To i jeste smisao odmora iz snova o kome se mašta cele godine.

 

Foto: thetanzaniaspecialists.net

Foto: thetanzaniaspecialists.net

Ne mora se biti bogat, imućan i ne mora se na glavi nositi kruna, da bi čovek imao mir i bio zadovoljan sa svojim životom.

 

Foto: simplicity.ro

Foto: simplicity.ro

Otisnuti se sa obale u tirkizno čiste vode i zaploviti gde god želja nosi… Zanzibar vam pruža i tu mogućnost.

Foto: zicasso.com

Foto: zicasso.com

Mami i privlači na prvi, a kamoli na svaki sledeći pogled..

 

Foto: flickr.com

Foto: flickr.com

Ako okrećući globus u želji da izaberete najbolje mesto za svoj odmor, prstom ubodete baš Zanzibar, tamo vas neće sačekati samo plaže, hoteli udobne ležaljke i slameni suncobrani. Znajući da je ovo prostor, na koji je ljudska noga zgazila prvi put pre oko 20.000 godina, onda je sigurno da je ovo ostrvo i više nego istorijski i kulturno bogato i značajno mesto, čemu u prilog ide i tvrđava kamenog grada sa slike.

 

Foto: tanzaniatourpackages.com

Foto: tanzaniatourpackages.com

Lokalno stanovništvo odlikuje se veoma veselim i vedrim karakterom, koji njihov jednostavan život čini gotovo nestvarnim. Ljudi koji žive na Zanzibaru su dokaz da za sreću, ustvari, jako malo treba.

Foto: atlasobscura.com

Foto: atlasobscura.com

Da Zanzibar nije još samo jedna destinacija u nizu, pokazuje i ovaj nesvakidašnji apartman koji je delimično uronjen u kristalno čistu vodu, tako da kada provodite vreme u spavaćoj sobi možete uživati u hipnotišuće lepom i misterioznom podvodnom svetu.

 

Foto: notwithoutmypassport.com

Foto: notwithoutmypassport.com

Zamislite makar dve nedelje godišnje da, svako jutro kada otvorite oči, prvo što pored voljene osobe pored sebe ugledate bude ovakav prizor…

Foto: notwithoutmypassport.com

Foto: notwithoutmypassport.com

Bez obzira što nemaju 4G konekciju, aplikacije koje olakšavaju život, “Chanel” radnju u blizini niti “fensi” dupleks, zavidite im, priznajte. 

 

Foto: travelingwithkrushworth.com

Foto: travelingwithkrushworthm

Pored bajkovitih i nepreglednih plaža, najopojniji začini su takođe nešto po čemu se ovaj udaljeni raj na zemlji može prepoznati.

 

Naslovna fotografija: WallDevil