Onog trenutka kada odlučite da želite da budete u samom vrhu kada je proizvodnja tehnike, a pogotovo mobilnih telefona u pitanju, shvatite da vi morate biti ti koji će pomerati granice, menjati oblike, podizati performanse. „Samsung“ je tu lekciju odlično razumeo, pa je odlučio da predstavi revolucionarni „Samsung Galaxy Fold“. O čemu je reč, saznajte u produžetku.

 

Foto: idevice.ro

Foto: idevice.ro

Kada je probni model ovog telefona ugledao svetlost dana, u „Samsung“-u su shvatili da nisu redizajnirali samo telefon, već i sveukupnu budućnost komunikacije.

 

Foto: wccftech.com

Foto: wccftech.com

Savijajući tablet telefon, za sada je predstavljen širem auditorijumu samo u Aziji.

 

Foto: t3.com

Foto: t3.com

„Samsung“ je čini se, po pitanju ovog modela savitljivog telefona na preklop postavio izvesne standarde u odnosu na svog najvećeg rivala, čuveni „Apple“.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Skoro deceniju nakon osmišljanja i sklapanja, „Galaxy Fold“ svakako predstavlja novu generaciju telefona. Poseduje standardni 4.6 inčni ekran sa prednje strane, ali kada se otvori, iznenadiće vas veliki 7.3 inča ekran, koji se doslovce savija na sredini.

 

Foto: pcchip.hr

Foto: pcchip.hr

Bez linija, zareza, niti pukotina i otvora, ovaj telefon odiše inovativnošću i luksuzom, s obzirom da je procenjen na oko 2000 američkih dolara, koliko je procenjeno da će koštati kada stigne na tržište.

 

Foto: forbes.com

Foto: forbes.com

Pretpostavka je da će ovaj telefon biti pravi magnet za one koji vole da imaju najnovije gedžete u svom džepu.

 

Foto: androidauthority.com

Foto: androidauthority.com

Ako sve bude išlo po planu, promocija ovog telefona zakazana je za 26. april za američko tržište, odnosno za 03. maj, kada će evropski potrošači sa nešto dubljim džepom moći da uživaju u unapređenim performansama „Samsung“-a.

 

Foto: news18.com

Foto: news18.com

Kada je preklopljen, ovaj uređaj ima debljinu od 17 milimetara, ali kada je otvoren, ona iznosi neverovatnih 6,9 milimetra!

 

Foto: theverge.com

Foto: theverge.com

Kada govorimo o rezoluciji, manji, 21:9 ekran ima 840×1960, a ekran koji se savija je 1536×2152.

 

Foto: bgr.com

Foto: bgr.com

Ekran koji se savija testiran je na neverovatnih 200.000 savijanja, što je ekvivalent petogodišnjoj svakodnevnoj upotrebi, pri čemu bi se ekran savijao dnevno oko 100- tinu puta.

Naslovna fotografija: clipset.20minutos.es