Znate one male trenutke, intimne, u kome svako od nas voli da uživa, ali se vremenom toliko naviknemo na njih pa vremenom prestanemo da ih cenimo. Jedan čovek je rekao da drugi čovek nikada ne može da shvati istinsku vrednost onoga što ima dok to nešto i ne izgubi. E, da ne bismo shvatili prekasno, jer vazda je poznato da nad prosutim mlekom ne vredi cmizdriti, mi smo sastavili listu onih stvari, malih, najmanjih, sitnih trenutaka, za koje duboko verujemo da život znače, te da isti bez njih definitivno ne bi bio isti. Ako i vi imate te slatke i samo svoje momente napravite i vi svoju listu, koja će vas podsećati na njihovu važnost i značaj.

 

Foto: shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Prvi ulazak u more.

Stigao je i taj dugo očekivani odmor, konačno plaža, sunce i more, prvo ulaženje u plićak i osećaj koji to stvara… Neprocenjivo.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Jutarnja kafa.

Miris koji budi, osvaja i rešava sve jutarnje probleme, dovoljno je samo to reći.

 

Foto: mycupoftea.rs

Foto: mycupoftea.rs

Činija jagoda.

Opojni slatkasti, ali ne i otužni miris ovog sezonskog rajskog voća uvek pričinjava neponovljivi ugođaj, a pogotovo kada ispred sebe ugledamo činiju punu lepih i sočnih jagoda.

Foto: hdwallsbox.com

Foto: hdwallsbox.com

Smeh do suza.

Onaj osećaj kada se na glas smejemo sa dragim ljudima, kada ne moramo da pazimo da budemo tihi i kada to traje…

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Duže spavanje vikendom.

Subota ujutru, mir i tišina, telefon ne zvoni, nema jurnjave, gužve, sirena… A tek nedelja ujutru…

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Poziv drage osobe.

Ovo namerno nismo stavili na prvo mesto, ali svakako je jedan od najlepših osećaja na svetu kada primimo poziv od osobe koju volimo i koja nam je izuzetno bitna. Taj osmeh, ne meri se ni sa čim.

 

Foto: ericgreid.com

Foto: ericgreid.com

Neka mala lična pobeda.

Ne mora to biti veliki poslovni uspeh, niti to mora biti nešto vidljivo. Dovoljno je da vi za to znate i da vam pruži dobar osećaj.

 

Foto: thepeoplegroup.com

Foto: thepeoplegroup.com

Petak popodne.

Za sve one koji rade i imaju standardno petodnevno radon vreme, petak popodne je možda vreme koje se najviše ceni i jedva dočekuje.

 

Foto: barkpost.com

Foto: barkpost.com

Vreme sa ljubimcem.

Bilo da je u pitanju pas, mačka, ili neka druga životinja, vreme koje provedete sa svojim kućnim ljubimcem nikada nije protraćeno, jer uzajamna ljubav i pažnja koju dobijamo od tih stvorenja, ali koju im i pružamo gotovo da se rečima ne da opisati.

 

Foto: blog.insureandgo.com

Foto: blog.insureandgo.com

Miris omiljenog jela.

Koje god jelo da je u pitanju, kada onako opojno zamiriše, definitivno nema ničeg lepšeg od dubokog udisaja, koji nam dozvoli da ukus osetimo na nepcima… Bon apetit!

Naslovna fotografija: bonjour mes amis